Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 11 iulie 2023. Ce sărbătoare mare este marți pentru creștini. Rugăciunea care te ocrotește

Calendar ortodox 11 iulie 2023. Ce sărbătoare mare este marți pentru creștini. Rugăciunea care te ocrotește

Calendar ortodox 11 iulie 2023. Ce sărbătoare mare este marți pentru creștini. Rugăciunea care te ocrotește

Sfânta Muceniţă Eufimia, ocrotitoarea femeilor, este sărbătoarea pe care creștinii o celebrează 11 iulie 2023. Iată informații despre viața ei și ce rugăciune trebuie rostită în această zi importantă. Tot în această zi, pe 11 iulie, creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Leon din Mandra, Sfântul Mucenic Marchian, Sfântul Mucenic Martiroclis, Sfânta Olga, impărăteasa Rusiei, Sfântul Cuvios Nicodim și Sfântul Cuvios Mucenic Nicodim.

Calendar ortodox 11 iulie 2023 – Sfânta Muceniţă Eufimia, ocrotitoarea femeilor

Sfânta Mucenita Eufimia este sărbătorită în fiecare an pe 11 iulie 2023. Sfânta Eufimia a trăit în timpul împăratului Dioclețian și a fost ucisă pentru că a mărturisit credinta în Hristos. În data de 11 iulie creștinii fac pomenire de minunea petrecută la sfintele sale moaște.

Această minune ține de faptul că Sfintii Părinti și-au dorit să afle dacă învățătura cu privire la cele două firi din Hristos este adevărată sau nu, motiv pentru care au ales să scrie într-o carte dreapta credintă, iar ereticii au fost cei care și-au scris într-o altă carte, învățătura Lor. Toți au pus ambele cărți pe pieptul Sfintei Eufimia, iar după câteva zile aceștia au deschis din nou racla moment în care au descoperit că la picioarele sale se află cartea ereticilor, iar în mâinile sale era cea a Sfintilor Parinti.

Rugăciunea care se rostește în ziua Sfântei Muceniţe Eufimia, ocrotitoarea femeilor

Mare Muceniţă Eufimia, caută cu milostivire spre lacrimile neamului nostru şi izbăveşte-ne de eresurile care s-au pornit asupra noastră din uneltirea diavolului.

Îndură-te de eretici şi de trădătorii care batjocoresc moştenirea Credinţei Ortodoxe, şi îi ajută să lepede toate rătăcirile şi să vină la Ortodoxie ca să se facă bucurie în Cer pentru îndreptarea lor.

Ruşinatu-sa cu defăimare mulţimea ereticilor monofiziţi şi feţele lor s-au umplut demultă ocară, când au văzut cartea hulelor lor lepădată sub picioarele tale, iar cartea noastră cu dogmele cele adevărate, ţinând-o cinstita ta mână, prealăudată Muceniţă.

Arată şi acum Credinţa cea adevărată şi nimiceşte eresurile cele pierzătoare de suflet.

Ajută-ne pe noi, cei ce trăim în această vreme de apostazie, să păstrăm şi să mărturisim Dreapta Credinţă cu preţul vieţii noastre pământeşti, ca să dobândim viaţa cea veşnică şi fericită.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: