Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 12 decembrie 2021. Rugăciune miraculoasă către „Sfântul călător” pentru cei toți suferinzi de boli grele

Calendar ortodox 12 decembrie 2021. Rugăciune miraculoasă către „Sfântul călător” pentru cei toți suferinzi de boli grele

Calendar ortodox 12 decembrie 2021. Astăzi trebuie pomenit Sfântul Spiridon, cel ce este cunoscut și ca „Sfântul călător” care își părăsește racla, săvârșește miracole pentru cei suferinzi de boli grele.

Pe 12 decembrie, în cea de-a douăsprezecea zi a celei de-a douăsprezecea luni, este prăznuit Sfântul Spiridon al Trimitundei. Este cunoscut drept „sfântul călător” deoarece se crede că își părăsește racla. Sfântul Spiridon dă ajutor grabnic celor atinşi de grele suferințe fizice grele.

Calendar ortodox 12 decembrie 2021. Este prăznuit Sfântul Spiridon, “Sfântul călător”

Sfintele moaște ale Sfântului Spiridon au rămas în Cipru până în veacul al VII-lea, când, din cauza asaltului arabilor, au fost mutate la Constantinopol. După ce orașul a fost cucerit de turci, sfintele moaște au fost duse în Kerkyra – Corfu (1456), unde se păstrează și astăzi.

În fiecare an, pe 12 decembrie, papucii Sfâtului Spiridon sunt schimbați. Se spune că ei se tocesc ca urmare a drumului parcurs spre vestirea lui Hristos în întreaga lume. Din acest motiv, sfântul este cunoscut și sub denumirea de „sfântul călător”. Potrivit mărturiilor unor clerici, pentru perioade scurte de timp, trupul sfântului nu mai este prezent în raclă, iar atunci când revine, este cald și prăfuit.

Calendar 12 decembrie 2021. Sfântul Spiridon: de ce femeile nu trebuie să lucreze în această zi

Pentru sănătatea întregii familii, pentru câştig şi pentru spor în casă, în ziua praznicului Sfântului Spiridon nu se va munci în gospodărie: nu se coase, nu se spală rufe şi gospodinele nu fac curăţenie; în mediul rural nu se înjugă vitele pentru că este rău de pagubă; în această zi şi animalelor de tracţiune li se dă să mănânce fânul din mână.

De ce femeile nu trebuie să lucreze de Sfântul Spiridon? O femeie lucrând în această zi, i s-a aprins lampa în mână și odată cu ea i s-au aprins rufele de pe ea.

Calendar ortodox 12 decembrie 2021. Rugăciune miraculousă către Sfântul Spiridon al Trimitundei

Apărătorului credinței să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare. Toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm. Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni!

Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarh Spiridon, deşi nu avem nici vrednicie şi nici pricepere pentru a ne ruga ţie cu potrivite cuvinte. Totuşi venim la tine, sfinte, şi mărturisindu-ne multele păcate săvârşite, ne rugăm ţie cu smerenie.

Întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a lungul vieţii ai săvârşit atâtea minuni, şi binecuvântează-ne pe noi toţi, cei care venim la tine cu credinţă! Nădejde a celor care şi-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiţi, te rugăm fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite şi, cu obişnuita ta bunătate şi iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului.

Sfinte Spiridon, roagă-te pentru noi!

Învredniceşte-ne şi pe noi, nevrednicii, ca prin mijlocirea ta să ne împărtăşim de bunătăţile sufleteşti şi trupeşti făgăduite adevăraţilor credincioşi. Dăruieşte-ne, sfinte, ajutorul tău cu care, biruind otrăvitoarele gânduri care se luptă cu noi neîncetat, să dobândim cele de folos pentru viaţa aceasta şi, mai ales, pentru cea viitoare. Bucură-te, cel ce ești cu îngerii slujitor! Bucură-te, că ești și cu oamenii cu trupul petrecător! Bucură-te, al cărui trup astăzi săvârșește minuni! Bucură-te, că încălțările tale slujesc drept dovadă. Amin!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: