Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 12 iunie 2021. Rugăciunea grabnic ajutătoare de către Sfântul Cuvios Onufrie

Calendar ortodox 12 iunie 2021. Rugăciunea grabnic ajutătoare de către Sfântul Cuvios Onufrie

Calendar ortodox 12 iunie 2021. Este zi de mare sărbătoare în calendarul ortodox pe 12 iunie 2021, când este sărbătorit Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare. Rugăciunea grabnic ajutătoare închinată sfântului ne scapă de ispite și necazuri!

Viața Sfântului Cuvios Onufrie cel Mare este plină de pilde și ne învață să nu cădem în păcat!

Calendar ortodox 12 iunie 2021. Sfântul Cuvios Onufrie

Părinții celui ce avea să devină Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare, împăsarați ai Persiei, au fost greu încercați. Tatăl său se ruga la Dumnezeu să-i dea un fiu, care i-a ascultat rugile străruitoare. Împărăteasa a rămas însărcinată și l-a adus pe lume pe Onufrie.

Însă cel necurat, cuprins de invidie pe bucuria care cuprinsese familia, s-a dus la împărat și i-a spus că pruncul zămislit în pântecele împărătesei nu este al său, ci al unuia dintre robi:

„Împărate, dacă voiești să cunoști adevărul, să faci aceea ce-ți voi spune, adică: Când se va naște pruncul, să poruncești să se facă un foc mare și să arunci pe prunc într-însul, și de nu va arde, acesta va fi semnul că este fiul tău cu adevărat; iar de va arde, atunci să fii încredințat că este născut din desfrânare.”

Și pentru a crezut vorbele celui Necurat, când s-a născut fiul său a aprins foc mare și l-a aruncat în flăcări. Însă Dumnezeu, care păzește pruncii, l-a păzit și nu a ars.

Iar în timp ce pruncul se afla în flăcări a ridicat mânuțele ca și cum se ruga lui Dumnezeu. văzând minunea, tatăl speriat a recunoscut că a fost amăgit de vicleanul diavol.

Atunci, Dumnezeu i s-a arătat împăratului. I-a poruncit să boteze pe prunc Onufrie și să-l ducă în pustietățile Egiptului.

Rugăciune către Sfântul Cuvios Onufrie

Credincioșii pot rosti în această sfântă zi rugăciunea către Sfântul Cuvios Onufrie, care să-i scape de ispite și necazuri:

„O, Cuvioase Părinte Onufrie, vas ales al Domnului, iubitor de viață duhovnicească, aprinzându-te cu dumnezeiasca râvnă, ai urmat îndemnul Mântuitorului: „Cel ce voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie“; ai lăsat rudeniile, patria și dregătoria cea lumească, venind în țara Moldovei.

Vrednic lucru este să te cinstim, Cuvioase Părinte, și să te rugăm: dă-ne răbdarea ta, Sfinte. Dă-ne curajul și voința ta; credința și iubirea ta către Dumnezeu. Ajută-ne să dobândim smerenia, pacea și lumina inimii tale curate. Pe tine, cel care viețuiești împreună cu îngerii, te rugăm, cu lacrimi și cu umilință, izbăvește-ne, prin sfintele tale rugăciuni, de mulțimea ispitelor și a necazurilor, de poftele cele vătămătoare ale trupului și de gândurile rele care se abat asupra noastră.

Tu, care umpli de lumină pe cei credincioși, sădește în noi, cu rugăciunile tale, temelia statorniciei în credință și a sfințeniei vieții. Ajută-ne cu rugăciunile tale să viețuim, oriunde, ca frații întru Hristos și să căutăm sfințirea sufletelor noastre pustiite de păcate. Cel ce ai fost mult nevoitor și mult rugător, ajută pe cei ce se nevoiesc în împlinirea poruncilor lui Hristos în mănăstire sau în lume, spre slava Preasfintei Treimi și mântuirea sufletelor. Amin.”

Calendar ortodox 12 iunie 2021. Pomenirea Sfântului Cuvios Petru Athonitul

Tot în această zi sfântă pentru toți creștinii este sărbătorit și Sfântul Cuvios Petru Athonitul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: