Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 13 iulie 2022. Ce sfânt mare este sărbătorit

Calendar ortodox 13 iulie 2022. Ce sfânt mare este sărbătorit

Calendar ortodox 13 iulie 2022.

Calendar ortodox 13 iulie 2022. Este sărbătoare pentru toți creștinii ortodocși. În această zi este prăznuit Sfântul Arhanghel Gavriil. Tot pe 13 iulie sunt sărbătoriti Sfântul Alexander Schmorell, Sfântul Cuvios Stefan Savaitul, Sfânta Mucenita Golinduh și Sfânta Cuvioasă Sara.

Calendar ortodox 13 iulie 2022. Ce sfânt mare este sărbătorit

Sfântul Arhanghel Gavriil este pomenit pe 26 martie, in ziua de după Buna Vestire. Pe 13 iulie se face pomenirea de toate minunile făcute de Sfântul Arhanghel Gavriil. Acestea este considerat Arhanghelul bunelor vestiri. A fost ales și trimis de Dumnezeu la Fecioara din Nazaret să-i vestească taina cea mare a întrupării Domnului. Arhangelul Gavriil a adus vestea zămislirii Maicii Domnului lui Ioachim și Anei.

A vestit la templul Sfântului Zaharia ca sotia lui va naste la bătrânețe pe Sfântul Ioan Botezătorul. Sfântul Arhanghel Gavriil a fost primul care a rostit numele lui Iisus Hristos. Acesta a descoperit magilor taina intrupării, a liniștit pe Iosif când voia să lase pe Fecioara Maria. De asemenea, el a fost cel care a poruncit să fugă în Egipt cu Pruncul și iarăși să se întoarcă în Nazaret.

Rugăciune către Sfântul Arhanghel Gavriil

O, Sfinte Arhanghele Gavriil, desăvârşit lucrătorule, care cu numele şi cu fapta mărturiseşti puterea Celui-Preaînalt, către puţinătatea omenească apleacă-te cu îngăduinţă, şi veghează-ne în ceasul rugăciunii noastre, şi călăuzeşte-ne spre împlinirea a toată dreptatea, cu mulţimea harurilor anume încredinţate ţie, că noi în puternicul tău ajutor cutezăm a nădăjdui şi ascultătoarei tale slujiri următori năzuim a ne face. Tu pe oameni cercetându-i din neam în neam, cu bunele şi cu relele noastre ne ştii; de aceea te rugăm să fii răbdător cu nedesăvârşirile noastre, sprijinindu-ne ca de rele să ne lepădăm, iar întru cele bune să sporim, căci de îndreptarea omului scris este că şi îngerii se bucură.

Deci pricină de bucurie înlesneşte-ne să fim Puterilor cereşti celor fără de trup, peste care Dumnezeu fruntaş te-a rânduit, Voievod între Voievozii cei de sus. Fii bucuria noastră şi învredniceşte-ne să fim bucuria ta, ca întru Domnul bucuriei duhovniceşte să ne veselim. Rugăciunile noastre du-le la Dumnezeu cu iuţimea aripilor tale şi de vestirea ta mântuitoare nu ne lipsi pe noi, Binevestitorule, ca pe unii ce nădăjduim cu râvna duhului să biruim neputinţele cele trupeşti şi îngerilor asemănători să ne facem, ca dimpreună cu oştirile cereşti şi cu cetele drepţilor, spre împărăţia luminii celei neînserate cătând, din tot sufletul şi cu tot cugetul nostru să aducem mulţămită, laudă şi închinăciune Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, Treimea cea de-o-fiinţă şi nedespărţită, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: