Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 15 august 2021. Creștinii sărbătoresc astăzi Adormirea Maicii Domnului

Calendar ortodox 15 august 2021. Creștinii sărbătoresc astăzi Adormirea Maicii Domnului

Calendar ortodox 15 august 2021. Creștinii sărbătoresc astăzi Adormirea Maicii Domnului

Calendar ortodox 15 august 2018. Creștinii sărbătoreasc astăzi Adormirea Maicii Domnului, fiind cunoscută în popor şi sub denumirea de Sfânta Maria Mare sau Uspenia.

Calendar ortodox 15 august 2021. Creștinii sărbătoresc astăzi Adormirea Maicii Domnului

Sărbătoarea aminteşte de ziua în care Fecioara Maria şi-a dat obştescul sfârşit şi reprezintă una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox. Potrivit crestinortodox.ro, despre Adormirea Maicii Domnului nu se face vorbire în Sfintele Evanghelii, ci doar în tradiţia Bisericii.

Conform tradiţiei, Maica Domnului a fost înştiinţată printr-un înger de mutarea ei din această viaţă. Aceeaşi tradiţie spune că apostolii au fost aduşi pe nori pentru a fi prezenţi la acest eveniment. Apostolul Toma ar fi ajuns trei zile mai târziu . A cerut să se deschidă mormântul Maicii Domnului pentru a-i săruta mâinile, însă l-a găsit gol.

Mormântul a fost identificat în Ierusalim, însă cu toate acestea încă există persoane care afirmă că ar fi murit la Efes, locul unde a petrecut mulţi ani după Înălţarea Domnului. Potrivit tradiţiei populare, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, fetelor le este interzis să îşi taie părul.

În mediul rural, nu se aprinde focul cu două zile înainte de Sfânta Maria. Se spune că oamenii care nu respectă aceste superstiţii se vor îmbolnăvi sau vor provoca incendii. Tradiţia populară mai arată că această sărbătoare se ţine mai ales pentru sănătate, căsătorie, o naştere uşoar şi pentru vindecări.

De ce Sfânta Maria se sărbătorește de două ori pe an

Este bine cunoscut faptul că Sfânta Maria se sărbătorește de două ori pe an, potrivit calendarului creștin ortodox. Prima sărbătoare dedicată Maicii Domnului este pe data de 15 august. Pe data de 8 septembrie, sărbătorim Sfânta Maria Mică, denumită astfel în termeni populari.

Fecioara Maria provenea dintr-o familie de creștini, Sfinții Părinți Ioachim și Ana, care s-au rugat toată viața să poată avea un copil. Dumnezeu le-a dat-o pe Maria, care apoi a devenit cu Slava Sa, Maica lui Dumnezeu.

Un lucru pe care probabil nu îl știați este că în conformitate cu anul bisericesc, sărbătorile dedicate Sfintei Maria ar trebui celebrate invers. Cele două sărbători se deosebesc pentru că pe data de 8 septembrie sărbătorim Nașterea Maicii Domnului și pe data de 15 august sărbătorim Adormirea Maicii Domnului. Cea mai importantă dintre cele două sărbători este Adormirea Maicii Domnului și este un prilej să adune mulți credincioși la evenimentele religioase organizate în țară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: