Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce Sfânta Maria se sărbătorește de două ori pe an?

De ce Sfânta Maria se sărbătorește de două ori pe an?

GALERIE FOTO (5) Tradiții și obiceiuri de Nașterea Sfintei Maria. Ce este bine să faci astăzi

Este bine cunoscut faptul că Sfânta Maria se sărbătorește de două ori pe an, potrivit calendarului creștin ortodox.

Prima sărbătoare dedicată Maicii Domnului este pe data de 15 august, iar pe data de 8 septembrie, sărbătorim Sfânta Maria Mică, denumită astfel în termeni populari.

Fecioara Maria provenea dintr-o familie de creștini, Sfinții Părinți Ioachim și Ana, care s-au rugat toată viața să poată avea un copil. Dumnezeu le-a dat-o pe Maria, care apoi a devenit cu Slava Sa, Maica lui Dumnezeu.

Sigur nu știați! Cele două sărbători ar trebui celebrate invers

Un lucru pe care probabil nu îl știați este că în conformitate cu anul bisericesc ( care începe pe data de 1 septembrie ), sărbătorile dedicate Sfintei Maria ar trebui celebrate invers.

Cele două sărbători se deosebesc pentru că pe data de 8 septembrie sărbătorim Nașterea Maicii Domnului și pe data de 15 august sărbătorim Adormirea Maicii Domnului.

Cea mai importantă dintre cele două sărbători este Adormirea Maicii Domnului și este un prilej să adune mulți credincioși la evenimentele religioase organizate în țară.

Ce simbolizează sărbătoarea Maicii Domnului din data de 15 august?

Adormirea Maicii Domnului
Adormirea Maicii Domnului

În Biserică Ortodoxă, ziua de 15 august este ziua sfântă încărcată de simboluri. Este ziua în care Sfânta Fecioară Maria a trecut la cele veșnice. Mai este denumită și ziua Adormirii, atunci când îngerii și sfinții au umplut împrejurimile de lumină.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului ne amintește de viața veșnică pe care o avem și că este important să ne recunoaștem păcatele pentru a le putea îndrepta cu smerenie și credință oarbă în Dumnezeu.

Nu trebuie să ne gândim la moartea Fecioarei Maria ca la o moarte propriu-zisă, ci la o semnificație mai profundă, la Înălțarea Sa și la cum ne veghează pe toți din ceruri și ne ocrotește.

Ce simbolizează sărbătoarea Maicii Domnului din data de 8 septembrie?

Nașterea Maicii Domnului este cunoscută în popor și sub numele de Sfânta Maria Mică.

Este prăznuită de creștini și de Biserica Ortodoxă pe data de 8 septembrie și reprezintă prima mare sărbătoare a unui nou an calendaristic, deoarece acesta începe cu data de 1 septembrie.

Sărbătoarea din 8 septembrie ne îndreaptă spre condiția umană a Fecioarei Maria care a fost aleasă de Dumnezeu să îl nască pe Fiul Său, Iisus Hristos.

Iată una dintre cele mai puternice rugăciuni pe care o puteți rosti către Maica Domnului:

Mamă prea iubită și Preasfântă Fecioară Maria, Tu care desfaci „nodurile” ce îi sufocă pe copiii Tăi, întinde-ți mâinile milostive spre mine. Îți încredințez astăzi acest „nod” (numim necazul) și toate consecințele negative. Îți dau acest „nod” care mă chinuie, mă face nefericit și mă împiedică să mă unesc cu tine și cu Fiul Tău, Mântuitorul meu. Cred cu tărie că poți să desfaci acest „nod” pentru că Domnul Isus îți dă întreaga putere. Tu ești Mama mea, știu că vei face aceasta pentru că mă iubești cu însuși iubirea Lui Dumnezeu. Maica Domnului, care desfaci „nodurile” vieții mele, roagă-te pentru mine! Îți mulțumesc, Măicuța mea preaiubită!

Spunem sau nu „La muți ani!” pe data de 15 august?

De câțiva ani, printre oameni a apărut o întrebare care îi împarte în două tabere și anume dacă spunem sau nu „La mulți ani!” pe data de 15 august?

Sunt multe persoane care spun că, odată cu Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului din 15 august, se pomenesc doar morții, așa că putem sărbători și trimite urări de Sfânta Maria doar pe 8 septembrie când Biserica Ortodoxă sărbătorește Nașterea Maicii Domnului.

Cu toate astea, Biserica spune că nu este greșit să spui și să trimiți urări de La Mulți Ani sărbătoriților cu această ocazie.

Ce semnificație are numele Maria?

Numele Maria este unul dintre cele mai îndrăgite și folosite nume pe care le aleg românii pentru copiii lor.

Acesta face trimitere la Maica Domnului, Iisus Hristos, astfel rămâne în mintea tuturor ca un simbol al purității.

De unde provine numele Maria?

În accepțiunea egipteană, numele Maria provine de la termenul „mry” sau „mr” care se traduce prin iubit sau iubire.

În latină, Maria înseamnă „stea de mare”, fiind compus din „mar” care înseamnă picătură și „yam” care înseamnă mare.

În unele texte latine, a apărut sintagma „stilla maris” ( stea de mare ) care este folosită pentru a o descrie pe Maica Domnului.

În ebraică, numele Maria înseamnă „copil dorit”.

Peste două milioane de români își serbează onomastica de Sfânta Maria

De Sfânta Maria, aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica.

Dintre aceștia, aproximativ 1,8 milioane sunt femei ce poartă numele de Maria, 270.000 de femei ce poartă numele de Mariana și în jur de 51.000 de femei care poartă numele de Marinela.

De asemenea, de Sfânta Maria își sărbătoresc ziua de nume și persoanele care poartă numele de Marian, Marin, Mioara, Mia, Maricica, Marița, Marina, Marilena, Mari, Mărioara, Meri, Măriuța, Mara, Marioara, Marusia, Ana-Maria, Mimi, Marinel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: