Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 8 septembrie. Nașterea Sfintei Fecioare Maria

Calendar ortodox 8 septembrie. Nașterea Sfintei Fecioare Maria

Naşterea Maicii Domnului

Calendar ortodox 8 septembrie. Este o mare sărbătoare pe această dată, și anume Nașterea Maicii Domnului. Tot la această dată sunt cinstiți și Sfinţii fraţi după trup Ruf şi Rufian; Sfântul Sever; Sfântul Artemidor; Sfântul nou Mucenic Atanasie.

Sfânta Maria, Născătoarea de Dumnezeu, este sărbătorită pe 8 septembrie

Sfânta Maria ocupă un loc special în viața creștinilor, ea fiind singura figură cu chip de om care a căpătat dumnezeirea, după ce a fost aleasă de Dumnezeu să fie Fecioara care îl va naște pe Iisus.

Părinții ei erau deja bătrâni când a venit ea pe lume, așadar nașterea ei a fost văzută ca o minune. Sfinții Ioachim și Ana duceau o viață fără de păcat, încercând să îl facă pe Dumnezeu să le aducă un copil. Ei erau oricum buni creștini și chiar ajunseseră să nu mai creadă că vor avea un prunc al lor, dar Dumnezeu avea alt plan cu ei.

Astfel, cei doi, Ioachim și Ana, au binevenit-o pe lume pe Maria, cea care avea să devină Născătoarea Sfântă de Dumnezeu, cea mai aleasă dintre femei.

Arhanghelul Gavriil a fost cel care a venit să le aducă marea veste celor doi. Maria s-a născut în Nazaret, iar apoi, la vârsta cu pricina, a fost dusă la Templu.

Tropar la Praznicul Naşterii Maicii Domnului

Glasul al 4-lea

Naşterea ta, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, bucurie a vestit la toată lumea; că din tine a Răsărit Soarele dreptăţii, Hristos Dumnezeul nostru. Şi dezlegând blestemul, a dat binecuvântare; şi stricând moartea, ne-a dăruit nouă viaţă veşnică.

Condac la Praznicul Naşterii Maicii Domnului

Glasul al 4-lea

Sfinţii Ioachim şi Ana din defăimarea nenaşterii de fii, iar Adam şi Eva din stricăciunea morţii au scăpat, Preacurată, prin Sfântă naşterea ta. Aceasta o prăznuieşte şi poporul tău, de vina greşelilor mântuindu-se, când striga către tine: cea stearpă naşte pe Născătoarea de Dumnezeu şi Hrănitoarea vieţii noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: