Redactia.ro
Home » Știri » Ce e bine să dai de pomană de Sfânta Maria, pe 15 august

Ce e bine să dai de pomană de Sfânta Maria, pe 15 august

Pomana Sfânta Maria

Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători ale Bisericii Ortodoxe Române, iar aceasta este precedată inclusiv de un post, care ține două săptămâni. Abia pe 15 august creștinii se pot bucura de bucate alese, pentru a o cinsti pe Fecioara Maria, dar ei nu trebuie să uite nici de cei nevoiași, cărora trebuie să le dea de pomană.

Ce se dă de pomană de Sfânta Maria

Sărbătorită pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare creștină respectată cu strictețe. În această zi, oamenii merge la biserică și se roagă Sfintei Fecioare, pentru că se spune că în această zi ea nu poate refuza nicio rugă.

Cum sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului are loc la jumătate ultimei luni de vară, tradiția spune că de la aceasta dată vremea se strică, încep ploile, iar toamna începe, treptat, să își intre în drepturi. De altfel, această sărbătoare creștină mai este numită și „Paștele de la mijlocul verii”, fiind un mare semn de bucurie pentru toți creștinii, când Născătoarea de Dumnezeu a merg în Ceruri, alături de Fiul Ei, Iisus Hristos.

Tradiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului

În această zi, creștinii nu trebuie să îi uite pe cei nevoiași, iar aceștia trebuie să împartă bucate către cei fără posibilități. Iată ce trebuie să dai de pomană de Sfânta Maria, sărbătorită pe 15 august.

Obiceiurile și tradițiile ce privesc sărbătoarea Maicii Domnului sunt diferite în funcție de regiunile din țară, dar ceea ce este sigur că în toată țara se oferă alimente sau obiecte de pomană.

În Moldova, gospodinele oferă de pomană fructe, dar în special struguri și prune. Se mai oferă pâine, iar toate acestea trebuie sfințite în biserică. În anumite zone din Muntenia, cei care dețin stupi de albine, iau primii faguri cu miere, pe care trebuie să îi împartă nu numai cu familia, ci și cu cei nevoiași. Totodată, se împarte apă, într-o cană, linguri, furculițe, dar și haine pentru cei nevoiași. Tot o tradiție de Sfânta Maria este să se facă porumb pe grătar sau fiert.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: