Redactia.ro
Home » Știri » Se spune sau nu la mulți ani de Sfânta Maria. Ce zice, de fapt, tradiția despre Adormirea Maicii Domnului

Se spune sau nu la mulți ani de Sfânta Maria. Ce zice, de fapt, tradiția despre Adormirea Maicii Domnului

Sfânta Maria

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este una extrem de importantă, în care aproape trei milioane de români își serbează ziua onomastică. Totuși, pe lângă acest lucru, sărbătoarea este una de o semnificație profundă pentru creștini, acesta fiind momentul în care Maica Domnului trece la cele sfinte.

Spunem sau nu „La mulți ani” de Adormirea Maicii Domnului

O dilemă care există în ceea ce privește această sărbătoare este aceea dacă trebuie sau nu să spunem la mulți ani celor ce poartă numele Sfintei Maria, în această zi. Problema este cu atât mai adâncă cu cât nici măcat teologii nu pot răspunde concret la această întrebare.

Astfel, părerile sunt împărțite inclusiv printre aceștia, pentru că unii sunt de părere că în niciun caz nu ar trebui să urăm la mulți ani în această zi, în timp ce alții consideră că nu este nimic greșit în a face asta.

Cele două teorii din jurul acestei dileme sunt următoarele. Prima spune că nu trebuie să spunem la mulți ani în această zi, pentru că este una de tristețe, fiindcă Fecioara Maria s-a stins din viață și a trecut la Domnul.

Ce spune Biserica despre urările de Sfânta Maria

Cea de-a doua teorie în ceea ce privește această problemă este că trebuie să facem urări și să ne bucurăm, pentru că Maica Domnului a ajuns, în sfârșit, alături de Fiul Său, în Ceruri.

Totuși, este demn de menționat că niciuna dintre teorii și nici teologii sau preoții nu îi condamnă nici pe unii, nici pe alții, adică nici nu îi îndeamnă, nici nu îi condamă  pe oameni să spună la mulți ani.

Așadar, Biserica Ortodoxă nu consideră greșit să spunem la mulți ani celor ce poartă numele Fecioarei Maria, iar în țara noastră sunt peste 2,2 milioane de români ce își sărbătoresc onomastica. Este vorba de cei ce se numesc Maria, Mariana, Marinela, Marian, Marin, Mioara, Mia, Maricica, Marița, Marina, Marilena, Mari, Mărioara, Meri, Măriuța, Mara, Marioara, Marusia, Ana-Maria, Mimi, Marinel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: