Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 15 august 2020. Adormirea Maicii Domnului

Calendar ortodox 15 august 2020. Adormirea Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului

Calendar ortodox 15 august 2020. Este o marea sărbătoare pe această dată, iar milioane de români își serbează ziua de naștere. Este sărbătorită Adormirea Maicii Domnului, o sărbătoare ce este liberă legal.

Adormirea Maicii Domnului, serbată de români pe 15 august

Cu trei zile înainte, Iisus Hristos l-a trimis pe îngerul Gavriil să o înștiințeze pe Fecioara Maria că va pleca alături de Fiul ei. Vestea a primit-o cu mare bucurie în suflet și a urcat pe muntele măslinilor pentru a-L  slăvi pe Dumnezeu, iar apoi a mers acasă, unde o așteptau toți apostolii lui Hristos.

Atunci când Fecioara Maria și-a dat duhul în mâinile lui Dumnezeu, îngerii au început să cânte, iar toți cei cu probleme au scăpat de ele. Orbii au început să vadă iarăși, surzii să audă.

Arhiereii evreilor au venit să strice momentul Adormirii Maicii Domnului, dar doar unul dintre ei a ajuns până la patul în care se afla, iar atunci mâinile lui au fost tăiate. Apostolii au așezat trupul în mormânt, dar la trei zile după aceea s-a descoperit că acesta era gol, semn că Maica Domnului a mers pe de-ntregul alături de Fiul Ei.

Tropar la Praznicul Adormirii Maicii Domnului

Glasul 1

Întru naştere Fecioria ai păzit, întru Adormire lumea nu ai părăsit, de Dumnezeu Născătoare; mutatu-te-ai la Viaţă, fiind Maica Vieţii şi cu rugăciunile tale, izbăveşti din moarte sufletele noastre.

 

Condac la Praznicul Adormirii Maicii Domnului

Glasul al 2-lea

 

Pe Născătoarea de Dumnezeu, Ceea ce este în rugăciuni Neadormită şi Folosinţă, Nădejdea cea Neschimbată, mormântul şi moartea nu au ţinut-o. Căci, ca pe Maica Vieţii, la viaţă a mutat-o Cel Ce S-a sălăşluit în pântecele ei cel pururea Fecioresc.

 

Rugăciune scurtă către Maica Domnului a Sfântului Serafim de Sarov

Atotmilostivă, Împărăteasa mea, Preasfantă Doamnă, Fecioară Preacurată, Născătoare de Dumnezeu, Marie, Maica lui Dumnezeu, singura şi neîndoielnica mea nădejde. Nu te scârbi de mine. Nu mă depărta, nu mă părăsi. Apără-mă, mijloceşte, auzi-mă, vezi-mă… Stăpână, ajută-mă, iartă-mă, iartă-mă… Preacurată.

 

Rugăciunea «Cuvine-se cu adevărat»

Cuvine-se cu adevărat să te fericim, Născătoare de Dumnezeu, cea puru­rea fe­ricită și prea nevinovată și Maica Dumne­zeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de ase­mănare decât serafimii, ca­re fără stri­că­ciune pe Dumnezeu Cu­vântul ai născut, pe tine, cea cu ade­vărat Năs­cătoare de Dumnezeu, te mărim.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: