Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 15 ianuarie 2021. Rugăciunea pe care trebuie să o rostești

Calendar ortodox 15 ianuarie 2021. Rugăciunea pe care trebuie să o rostești

Calendar ortodox 15 ianuarie 2021.

Calendar ortodox 15 ianuarie 2021. Este mare sărbătoare pentru creștini în ziua aceasta, pentru că are loc pomenirea Sfântului Cuvios Pavel Tebeul. Acesta a dus o viață sfântă, fiind un exemplu de credință.

Calendar ortodox 15 ianuarie 2021. Viața Sfântului Cuvios Pavel Tebeul

Pe data de 15 ianuarie, în fiecare an, creştinii cinstesc memoria şi viaţa Sfântului Cuvios Pavel Tebeul. Toată viaţa acestuia este legată de Sfinţii Antonie, Macarie şi Plotin, cei patru fiind mereu împreună şi căutând să îi facă şi pe alţii să vadă credinţa cea dreaptă.

Astfel, toate informaţiile care s-au mai păstrat de-a lungul timpului sunt cele provenite de la cei trei însoțitori ai Sfântului Cuvios Pavel Tebeul.

Sfântul Cuvios Pavel Tebeul a fost descoperit de Antonie, el fiind însărcinat de Dumnezeu cu găsirea acestuia. Deși avea 90 de ani, Sfântul Antonie a plecat la drum, în căutarea celui despre care Dumnezeu spune că este mai sârguincios decât el.

Cei doi s-au găsit, sau mai bine zis Antonie l-a găsit pe Sfântul Cuvios Pavel Tebeul, iar cei doi s-au îmbrățisat de parcă se cunoșteau de o viață, chiar dacă atunci s-au întâlnit pentru prima dată. Un corb a venit în zbor și le-a adus o pâine, iar Sfântul Pavel i-a mărturisit că aceeași pasăre vine și îi aduce pâine mereu: “de 70 de ani Dumnezeu îmi dă o jumătate de pâine. Iată astăzi am primit de două ori cât primem până acum semn că Dumnezeu cunoaşte că eşti oaspetele meu”.

Calendar ortodox 15 ianuarie 2021. Ce rugăciune se spune

Troparul Sfântului Cuvios Pavel Tebeul

Glasul 1

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Pavel. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Condacul Sfântului Cuvios Pavel Tebeul

Glasul al 2-lea

Săvârşind trecerea cea secetoasă a vieţii, purtătorule de Dumnezeu, ai cufundat pe vrăjmaşii cei netrupeşti cu căinţa lacrimilor tale, Cuvioase Pavel, Părintele nostru; şi primind har de minuni, roagă-te neîncetat pentru noi.

SEDELNA Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, glasul al 3-lea. Podobie: De frumuseţea Fecioriei tale…

Calendar ortodox 15 ianuarie 2021. Rugăciune zilei

Ca o Vie Nelucrată, Fecioară, Strugurele Cel Preafrumos ai odrăslit, Cel Ce izvorăşte nouă Vinul mântuirii, care veseleşte sufletele şi trupurile tuturor. Pentru aceasta, pe tine, ca pe o Pricinuitoare a bunătăţii, fericindu-te pururea, împreună cu îngerul strigăm ţie: Bucură-te cea Plină de daruri.

SEDELNA Sfintei Cruci şi a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, glasul al 3-lea. Podobie: De frumuseţea Fecioriei tale…

Curata, cea Neispitită de nuntă şi Maica Ta Hristoase, văzându-Te pe Tine mort, spânzurat pe Lemn, ca o Maică plângând grăia: pentru ce Ţi-a răsplătit Ţie aşa adunarea iudeilor, cea fărădelege şi nemulţumitoare, care s-a bucurat de multele şi marile Tale daruri, Fiul meu? Laud îngăduinţa Ta cea Dumnezeiască.

Calendar ortodox 15 ianuarie 2021. Ce sfinți mai sunt sărbătoriți

Tot pe data de 15 ianuarie, în calendarul ortodox se face și sărbătorirea următorilor sfinți:

Sfântul Mucenic Pansofie.

Sfântul Cuvios Ioan Colibaşul

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: