Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 15 iunie 2021. Este prăznuit Sfântul Proroc Amos

Calendar ortodox 15 iunie 2021. Este prăznuit Sfântul Proroc Amos

GALERIE FOTO (3)

Calendar ortodox 15 iunie 2021. În fiecare an, pe data 15 iunie este prăznuit Sfântul Proroc Amos. Acesta a contribuit la răspândirea credinței față de Dumnezeu, de-a lungul vieții. I-a certat pe cei care se închinau la idoli și i-a îndreptat către Duhul Sfânt.

Calendar ortodox 15 iunie 2021. Este prăznuit Sfântul Proroc Amos

Calendar ortodox 15 iunie 2021. Sfântul Proroc Amos s-a născut în secolul al VIII-lea î. Hr. De-a lungul vieții sale, până să ajungă proroc, păzea turmele de porci ale unui om bogat din Ierusalim.  Mai exact, ale regelui Ozia. Văzându-l pe acesta că se închină la idoli, și și pe mai mulți preoți păgâni, i-a îndreptat către credință, după ce i-a mustrat pentru greșeala lor.

De asemenea, Sfântul Proroc Amos, i-a vestit lui Amaziah, liderul preotilor păgâni, ca asirienii ii vor ucide fiii si pe regele lui, Israel, fapt care s-a și întâmplat. A fost ucis mai târziu cu toiagul în frunte de fiul preotului idolesc. A murit în satul Tecoa, scrie creștinortodox.ro

Totodată, Sfântul Proroc Amos a prevestit și un mare cutremur din Palestina. S-a întâmplat cu doi ani înainte de tragedie, astfel: ”Ozia, împăratul Iudeei, care s-a numit și Azarie, mândrindu-se, a îndrăznit a tămâia cu cădelnița în altar, în Sfânta Sfintelor, după rânduiala preoțească. Iar preoții oprindu-l, îl îngrozeau cu moarte și îndată, chiar în ceasul acela, s-a cutremurat pământul cu cutremur mare în Ierusalim și în toată Palestina și au căzut nu numai ziduri multe, ci și unii munți s-au pornit din locurile lor. Templul s-a despicat din vârf și prin acea deschizătură a venit raza soarelui pe fața împăratului și s-a umplut fruntea lui de lepră, după care s-a făcut lepros cu totul. Astfel, Domnul n-a suferit întinăciunea făcută altarului Său și necinstea adusă preoților Lui”.

Rugăciune către Sfântul Proroc Amos

Pentru îndeplinirea tuturor dorințelor, puteți rosti zilnic următoarea rugăciune către Sfântul Proroc Amos:

”A proorocului Tău Amos pomenire, Doamne, prăznuind, printr-însul Te rugăm, mântuieşte sufletele noastre. Curăţindu-ţi prin Duhul inima cea strălucitoare de lumină, Mărite Proorocule Amos, ai primit de sus harul proorociei şi la margini cu mare glas ai strigat: Acesta este Dumnezeul nostru şi nu se va adăuga altul către Dânsul.Dumnezeiesc organ al Mângâietorului te-ai arătat, povestind prin darurile Lui, cugetătorule de Dumnezeu, ca să arăţi vădirea lucrurilor celor nevădite şi luminezi pe cei ce cu credinţă aleargă către tine, mărite, Proorocule Amos Fericite, cerând de la Hristos Dumnezeu, să ne dăruiască nouă mare milă. Amin!”,

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: