Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 14 iunie 2021. Este sărbătorit Sfântul Proroc Elisei

Calendar ortodox 14 iunie 2021. Este sărbătorit Sfântul Proroc Elisei

Sfantul proroc Elisei

Calendar ortodox 14 iunie 2021. Anual, pe data de 14 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Proroc Elisei. El a fost ucenic al Sfântului Ilie și a făcut mai multe minuni în perioada cât a trăit. Iată ce rugăciune pentru ajutor puteți rosti, zilnic, către Sfântul Proroc Elisei.

Calendar ortodox 14 iunie 2021. Este sărbătorit Sfântul Proroc Elisei

Calendar ortodox 14 iunie 2021. Sfântul Proroc Elisei este sfântul sărbătorit, luni, de românii ortodocși. În religia creștină el a avut un rol extrem de important pentru răspândirea credinței și a cuvântului lui Dumnezeu. Și-a sacrificat familia pentru Duhul Sfânt. Mai exact, a plecat de acasă, pentru a-i urma pașii Sfântului Ilie către Cer.

Sfântul Proroc Elisei a fost un bun agricultor de-a lungul vieții. Văzându-i iubirea față de Dumnezeu, Sfântul Ilie s-a rugat Acestuia să-i dea din harul pe care are și el. Așa se face că mai târziu, Sfântul Proroc Elisei ajunge să ”moștenească” din puterea divină a Sfântului Ilie.

Așa că, Sfântul Proroc Elisei a început să facă minuni. De exemplu: a despărțit apele Iordanului precum a făcut odată și Moise, când a despărțit apele Mării Roșii. Apele de la Ierihon le-a transformat din ape sărate în ape dulci, a umplut cu apă tranșeele de apărare excavate în războiul cu Moabiteni, i-a înmulțit untdelemnul unei femei sărace, care nu avea și a înviat fiulu unei femei sunamite. La un moment dat, a înmulțit  douăzeci de pâini mici și l-a vindecat de lepră pe Neeman, căpetenia de oști. Iar pentru a-i scăpa de oameni de răufăcători, Sfântul Proroc Elisei a orbit toată armata siriană.

Rugăciune către Sfântul Proroc Elisei

De fiecare dată când vreți să vă rugați Sfântului Proroc Elisei, puteți rosti următoarea rugăciune:

”Să cântăm Domnului, Celui Ce a povățuit pe poporul Său prin Marea Roșie, cântare de biruință, că S-a preaslăvit. Sfinte Proorocule Elisei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Bucură-te Proorocule Elisei, care te-ai arătat întocmai cu îngerii, viețuind în trup ca fiind fără de trup. Sfinte Proorocule Elisei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Păzindu-ți, proorocule, ochiul sufletului cel fără materie, cu raza Duhului, te-ai învrednicit a vedea cele viitoare.

Sfinte Proorocule Elisei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Cere de la Dumnezeu, Elisei, vindecare pentru cei ce bolesc și curățire de greșeli, pentru cei ce curat te laudă. Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Să cântăm Domnului, Celui Ce bine a voit să Se întrupeze fără de sămânță din Fecioară, spre scăparea și izbăvirea noastră. Amin!”, este rugăciunea pe care o puteți rosti seara, ziua sau oricând doriți.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: