Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 16 noiembrie 2021. Sfântul Apostol și Evanghelist Matei

Calendar ortodox 16 noiembrie 2021. Sfântul Apostol și Evanghelist Matei

Sfântul Apostol și Evenghelist Matei

Calendar ortodox 16 noiembrie 2021. Este mare sărbătoare pentru toți creștinii, pentru că în această zi are loc pomenirea Sfântului Apostol și Evanghelist Matei, care a fost un exemplu de credință pentru creștini întreaga sa viață.

Viața Sfântului Apostol și Evanghelist Matei, sărbătorit pe 16 noiembrie 2021

Sfântul Apostol și Evanghelist Matei era vameș pe vremea când Iisus Hristos a ajuns în Caprnaum. Acolo, Dumnezeu i-a zis să îl urmeze, iar Sfântul Apostol și Evanghelist Matei  a auizt acest îndemn nu numai cu urechile, ci și cu inima, așa că a lăsat tot în urmă pentru a putea fi cu Fiul Ceresc, să îi învețe povețele și să se căiască pentru păcatele sale de până atunci.

După aceea, Sfântul Apostol și Evanghelist Matei  a făcut ospăț mare, la care a fost nu numai Iisus Hristos, ci și fariseii și păcătoșii. Atunci, Mântuitorul Iisus le-a dat prima lecție, spunându-le că „Nu trebuie doctor celor sănătoşi, ci bolnavilor, că n-am venit să chem la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi”.

Sfântul Apostol și Evanghelist Matei a scris Evanghelia, în limba aramaică, la opt ani de la înălțare, iar apoi a tradu-o în limba greacă, să fie înțeleasă de cât mai mulți oameni. Aceștia trebuiau să înțeleagă, după citirea sfintei scriei, că Iisus Hristos este Mesia despre care s-a proorocit.

Canon de rugăciune către Sfântului Apostol și Evanghelist Matei

Troparul Sfântului Apostol şi Evanghelist Matei

Apostole Sfinte şi Evanghelist Matei, roagă pe Milostivul Dumnezeu, ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre.

Condacul Sfântului Apostol şi Evanghelist Matei

Jugul vămii lepădând, la jugul dreptăţii te-ai lipit şi te-ai arătat neguţător întru toate ales, bogăţie adunând înţelepciunea cea din înălţime. Pentru aceasta ai propovăduit cuvântul adevărului şi ai ridicat sufletele celor trândavi, arătând în scris ceasul judecăţii.

Rugăciune către Sfântul Apostol și Evanghelist Matei

Aceasta este rugăciune către Sfântul Apostol și Evanghelist Matei pe care trebuie să o rostești dacă vrei să îți meargă bine.

„O, mărite Sfinte Apostol Matei, în Evanghelia ta îl prezinți pe Iisus că pe mult-aşteptatul Mesia care a împlinit profeţia Vechiului Legământ şi că noul Făcător de Lege care a fondat Biserica Noului Legământ. Obţine pentru noi harul de a-l vedea pe Iisus trăind în Biserica să şi de a-i urmă învăţăturile în viaţa noastră pământeană, spre a trăi împreună cu El pentru veşnicie în răi. Amin”, este rugăciunea pe care credincioșii trebuie să o rostească în ziua aceasta.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: