Redactia.ro
Home » Știri » Calendar Ortodox 18 ianuarie 2020. Sunt sărbătoriți Sfinții Anastasie și Chiril

Calendar Ortodox 18 ianuarie 2020. Sunt sărbătoriți Sfinții Anastasie și Chiril

Calendar ortodox 4 ianuarie 2021

Calendar Ortodox 18 ianuarie 2020. Sunt sărbătoriți Sfinții Anastasie și Chiril. Sfinţii Atanasie şi Chiril au luptat împotriva a două dintre cele mai mari erezii: arianismul şi nestorianismul.

Calendar Ortodox 18 ianuarie 2020. Sunt sărbătoriți Sfinții Anastasie și Chiril

Sfântul Atanasie a luat parte la primul sinod ecumenic de la Niceea, din anul 325, unde l-a combătut pe Arie, care susţinea că Fiul lui Dumnezeu este cea dintâi fiinţă creată. Ca diacon şi secretar, el îl însoţeşte pe patriarh la Sinodul de la Niceea, în 325, unde joacă un rol decisiv în combaterea arianismului şi în condamnarea lui Arie. Este ales episcop al Alexandriei, odată cu moartea Sfântului Alexandru 8 iunie 328. A trecut la cele veşnice la 2 mai 373.

Sfântul Chiril al Alexandriei l-a combătut pe Nestorie la Sinodul al III-lea ecumenic din Efes. Nestorie susţinea că în Iisus Hristos există doua-persoane. Persoana divină a Fiului lui Dumnezeu, născut din Tatăl mai înainte de toţi vecii şi persoana umană sau istorică a lui Iisus Hristos, cu care s-a născut din Fecioara Maria.

Sfinţii Ierarhi Atanasie şi Chiril

Sfântul Ierarh Atanasie, originar din Alexandria, Egipt, a fost martor al succedării la conducerea Imperiului Roman a mai multor împăraţi, de la Constantin cel Mare (306-337) până la Valens (364-378). Educat în spirit creştin a urmat cele mai renumite şcoli ale vremii.

Sfântul Atanasie a fost ales în scaunul episcopal din Alexandria, dar, din cauza permanentei lupte cu ereticii arieni printre care se aflau şi membrii ai clerului, a fost exilat de cinci ori din cetate.

 Sărbătoare 18 ianuarie 2020 Cruce Neagră

Sfântul Atanasie a plecat din această viaţă după 46 de ani de episcopat şi după osteneli lungi şi multe nevoinţe pentru dreapta credinţă. În urma multor izgoniri, a vieţuit un timp scurt în linişte şi pace în scaunul episcopal, apoi s-a dus către părinţii săi, către patriarhi, către prooroci, către apostoli, către mucenici şi către mărturisitori; căci s-a nevoit ca ei pe pământ.

Sfântul Chiril s-a născut în Alexandria. A fost succesorul patriarhului Teofil în scaunul patriarhal al Alexandriei, având o poziţie puternică şi influentă.

Citeste si:Horoscop 17 ianuarie 2020. Peștii vor face schimbări majore în viața lor

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: