Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 18 septembrie 2020. Ce mare sfânt pomenesc ortodocșii

Calendar ortodox 18 septembrie 2020. Ce mare sfânt pomenesc ortodocșii

Sfântul Ierarh Eumenie, Episcopul Gortinei,

Calendar ortodox 18 septembrie 2020. Este sărbătorit un mare sfânt în această zi. Este vorba despre Sfântul Ierarh Eumenie, Episcopul Gortinei, care a fost un exemplu de credință. Tot la această dată, are loc și pomenirea pentru Sfintele Muceniţe Sofia şi Irina; Sfânta Muceniţă Ariadna din Frigia; Sfântul Mucenic Castor din Alexandria.

Viața Sfântul Ierarh Eumenie, Episcopul Gortinei, sărbătorit cu 18 septembrie 2020

Sfântul Ierarh Eumenie, Episcopul Gortinei a dus o viață exemplară, iar pentru că iubea credința și pe Hristos atât de mult, a decis să lase în spate toate lucrurile lumești și a plecat în pustie. Era foarte bogat, dar a decis să lase deoparte toată bogăția lui și să o împartă celor săraci, pentru că știa că cei avuți nu pot ajunge îm rai. Cele lumești nu conduc niciodată la împărăția cerurilor. A renunțat și la mâncarea cea îndestulată și ținea tot timpul post, ducând o viață fără de păcat.

Mai mult decât atât, Sfântul Ierarh Eumenie, Episcopul Gortinei a renunțat inclusiv la somn, iar trupul său s-a curățat de toate relele. A fost ales ca episcop al Gortinei, datorită credinței sale imense. Îi ajuta pe cei sărmani, le spunea vorbe de liniștire sufletească celor abătuți și l-a alungat pe diavol din cetatea pe care o păstorea.

Troparul Sfântului Ierarh Eumenie, Episcopul Gortinei

Glasul al 8-lea

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Eumenie, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Ierarh Eumenie, Episcopul Gortinei

Glasul al 2-lea

Cele de sus căutând de tot necazul ne izbăvim, de Dumnezeu Născătoare

Luminându-te cu Dumnezeiască Lumină, preafericite, ne luminezi pe noi cei ce cu dragoste lăudăm cinstită şi sfântă mutarea ta, Părinte Ierarhe Eumenie; căci neîncetat te rogi pentru noi toţi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: