Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 19 august 2020. Ce sfânt sărbătorim în această zi

Calendar ortodox 19 august 2020. Ce sfânt sărbătorim în această zi

Calendar ortodox 19 august 2020

Calendar ortodox 19 august 2020. În această zi este sărbătorit Sfântul Andrei Stratilat. Acesta a fost ofițer în armata imperială a Romei, fiind ridicat la rangul de Stratilat, mai exact de general, datorită rezultatelor sale.

Tot în această zi sunt pomeniți Sfinții Mucenici Timotei, Agapie și Tecla, Sfinții Mucenici Evtihian și Cuviosul Teofan cel nou.

Calendar ortodox 19 august 2020. Sfântul Andrei Stratilat

În fiecare an pe 19 august este sărbătorit Sfântul Andrei Stratilat. mSfântul Andrei a fost denunțat după ce a intrat în Antiohia, pentru că a mărturisit credința sa în Hristos, fiind supus la multe chinuri.

Fiind respectat, acesta a fost eliberat din temnița cu scopul de a nu ridica mulțimea împotriva armatei și de a căuta motive pentru uciderea sa.

Andrei și-a luat armata formată din două mii cinci sute nouăzeci și trei de militari de elita și a plecat spre Tarsul Ciliciei, unde cu toții au primit Sfântul Botez din mâinile Episcopului Petru al Tarsisului.

Astfel, generalul Andrei și armata sa au urcat Munții Taurus, iar armatele romane i-au ajuns în timp ce aceștia se rugau într-un defileu din acei munți, decapitându-i pe toți.

Toți au primit cu bucurie moartea. Tot în această zi, sunt pomeniți Cuvioșii Timotei, Agapie și Tecla și Sfântul Cuvios Teofan cel nou, făcător de minuni.

Antioh a poruncit ca cei o mie de ostași să-i scoată din hotarele țării, și să li se taie capetele cu sabia.

Troparul Sfântului Mucenic Andrei Stratilat, glasul al 5-lea:

Mărirea cea pământească ai lăsat şi Cereasca Împărăţie ai moştenit; sângele picurându-ţi, ca şi cu o cunună de piatră nestricată, prea minunat te-ai împodobit; şi către Hristos ai venit cu sobor răbdător de patimi, cu ceata îngerilor în Lumina Cea Neînserată; şi pe Hristos, Soarele Cel Neapus, ai aflat, Sfinte Andrei Stratilat. Aceluia roagă-te pururea, cu cei împreună cu tine purtători de chinuri, să mântuiască sufletele noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: