Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 19 august 2021. Este prăznuit Sfântul Andrei Stratilat

Calendar ortodox 19 august 2021. Este prăznuit Sfântul Andrei Stratilat

Calendar ortodox 19 august 2021. În fiecare an, pe data de 19 august, se sărbătorește Sfântul Andrei Stratilat. El a avut o contribuție importantă în răspândirea credinței față de Dumnezeu.

Calendar ortodox 19 august 2021. Este prăznuit Sfântul Andrei Stratilat

Calendar ortodox 19 august 2021. Sfântul Andrei Stratilat a fost un luptător pentru credință. El a făcut parte din armata imperială a Romei, pe timpul când domnea împăratului Maximian. „Stratilat” este numele pe care l-a obținut după ce a avansat în grad, a ajuns la rolul de general, în urma rezultatelor remarcabile.

Anul 305 este unul simbolic pentru Sfântul Andrei Stratilat. A luptat împotriva perșilor, iar după mai multe rugăciuni către Hristos, armata sa a devenit biruitoare. Ajungând după victorie în Antiohia, a fost denuntat că este creștin și așa a fost închis într-o temniță și supus la chinuri groaznice. În cele din urmă, a fost eliberat din mâinile păgânilor, după mai multe rugăciuni către Dumnezeu. Ulterior, Sfântul Andrei Stratilat s-a dus cu armata sa formată 2590 de militari și au pornit cu toții spre Tarsul Ciliciei. Acolo, au primit Sfântul Botez.

După Taina Botezului, Sfântul Andrei Stratilat și armata sa au fost  prigoniti de autoritățile imperiale. Au plecat, astfel, în Muntii Taurus. Acolo, au fost găsiți de păgâni în timp ce se rugau, fiind condamnați la moarte pentru acest lucru. Ei au accept în numele Domnului să-și dea viața.

Rugăciune către Sfântul Andrei Stratilat

La vreme de nevoi, necazuri, mulțumire, puteți rosti următoarea rugăciune către Sfântul Andrei Stratilat:

”Mărirea cea pământească ai lăsat şi Cereasca Împărăţie ai moştenit; sângele picurându-ţi, ca şi cu o cunună de piatră nestricată, prea minunat te-ai împodobit; şi către Hristos ai venit cu sobor răbdător de patimi, cu ceata îngerilor în Lumina Cea Neînserată; şi pe Hristos, Soarele Cel Neapus, ai aflat, Sfinte Andrei Stratilat. Aceluia roagă-te pururea, cu cei împreună cu tine purtători de chinuri, să mântuiască sufletele noastre. Stih: Sfinte Mucenice Andrei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Vrând eu să laud sfinţită prăznuirea ta, luminează sufletul meu cu Razele cele Luminătoare ale Duhului şi goneşte negura necunoştinţei, mărite mucenice. Stih: Sfinte Mucenice Andrei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Prin Putere Dumnezeiască călcând pe vicleanul şi biruitor făcându-te, mucenice, prea lămurit cu minte vitejească te-ai îmbogăţit de strălucirea mucenicilor, Fericite Mucenice Andrei, cel cu nume mare. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Omorând cugetele cele pământeşti, mucenice mult pătimitorule, cu bărbăţie ai urmat Cuvântului, Celui Ce pentru tine a fost omorât şi la viaţa cea nestricăciosă te-ai mutat prin moarte. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”, potrivit Doxologia.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: