Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 20 iulie 2021. Este sărbătorit Sfântul Ilie, aducător de ploi pe timp de secetă

Calendar ortodox 20 iulie 2021. Este sărbătorit Sfântul Ilie, aducător de ploi pe timp de secetă

Calendar ortodox 20 iulie 2021. Sărbătoare mare la români, marți, 20 iulie! Este prăznuit Sfântul Ilie, al cărui nume mulți ortodocși îl poartă. În religia creștină este considerat ca un aducător de ploi, în vremuri de secetă. De aceea, mulți se așteaptă ca în ziua de Sfântul Ilie să plouă.

Calendar ortodox 20 iulie 2021. Este sărbătorit Sfântul Ilie, aducător de ploi pe timp de secetă

Calendar ortodox 20 iulie 2021. O altă mare sărbătoare va fi, marți, 20 iulie, la români. Sfântul Proroc Ilie, cel considerat aducător de ploi, dar și ocrotitorilor aviatorilor, din 1913. De aceea, în această zi este celebrată și Ziua Aviației.

Sfântul Ilie s-a născut în ținutul Tesvi, din Galaad, cu peste 800 de ani Înainte de Hristos. Prin prisma locului unde s-a născut, a obținut și denumirea de Ilie Tesviteanul. El provine dintr-o familie credincioasă, tatăl lui era preot, iar în casa lor se trăia permanent în rugăciune. Se mai spune că familia proorocului era una de gospodari, dar și că el și-ar fi ucis părinții, apoi a mers la Dumnezeu pentru a-și cere iertae. Dumnezeu i-a dat un car și un bici de foc pentru a-i ucide pe diavolii care îl stăpâneau.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie

În această zi se spune ”La mulți ani!” celor care poată numele de Ilie, dar și celor cu nume derivate: Iulian, Iuliana.  Se face slujbă la biserică, iar multe gospodine obișnuiesc să meargă pentru a da de pomană în memoria celor plecați din această lume. Pentru că este o sărbătoare cu cruce roșie, în ziua de Sfântul Ilie nu se face treabă, altfel va ploua cu grindină sau munca nu va da roade.

Rugăciune către Sfântul Ilie

În această zi se rostește o rugăciune specială, care va ajuta la îndeplinirea tuturor dorințelor: ”Preamărite și preaminunate proorocule al lui Dumnezeu, Ilie, care ai luminat pe pământ cu viața ta îngerească, cu râvna ta fierbinte către Dumnezeu Atotțiitorul, cu semnele și cu minunile tale, și cu marea lui Dumnezeu bunăvoință față de tine, fiind ridicat la cer cu trupul într-un car de foc; învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului, în timpul schimbării Lui la față, acum sălășluind în locașurile raiului și stând în fața tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi păcătoșii și nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în fața sfintei tale icoane, și cu umilință alergăm către mijlocirea ta.

Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă duhul pocăinței, al izbăvirii de păcate și cu atotputernica Sa bunăvoință să ne ajute să ne depărtăm din calea păcatului, îndrumâdu-ne spre tot lucrul bun; ca să ne întărească în lupta împotriva poftelor și a patimilor noastre, sădind în inimile noastre duhul smereniei, al blândeții, duhul iubirii de aproapele nostru, al bunătății, al răbdării, al înțelepciunii, al râvnei pentru cuvântul lui Dumnezeu și al izbăvirii aproapelui. Nimicește prin rugăciunile tale, proorocule, năravurile cele rele ale lumii, ce întinează neamul creștinesc prin necinstirea credinței dreptslăvitoare, față de rânduielile Sfintei Biserici, a poruncilor Domnului, prin necinstirea părinților și a stăpânitorilor ce ne stăpânesc, aruncând astfel lumea în bezna necinstei, a desfrâului și a pierzaniei. Citește continuarea pe doxologia.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: