Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Calendar ortodox 21 august 2021. Ce mare sfânt este pomenit

Calendar ortodox 21 august 2021. Ce mare sfânt este pomenit

Calendar creștin 21 august 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 21 august, în fiecare an este sărbătorit Sfântul Apostol Tadeu, dar și Sfintii Mucenici Donat, Romul, Silvan si Venust.

Calendar ortodox 21 august. Sfântul Apostol Tadeu

Sfântul Apostol Tadeu își are originea în Cetatea Edesa. El era la bază evreu și era unul dintre cei mai mari și mai buni cunoscători ai Scripturii. Sfântul Apostol Tadeu a fost botezat chiar de către Sfântul Ioan Botezătorul. El se numără printre cei șaptezeci de Apostoli. Sfântul Apostol Tadeu a fost cel care a predicat Evanghelia in Siria si Fenicia. Sfântul Apostol Tadeu s-a stins din viață in Berit, cetate din Fenicia. In anul 377, moastele sale au fost aduse in Constantinopol.

Calendar ortodox 21 august. Ce rugăciune trebuie să rostim astăzi

Apostole Sfinte Tadeu, roagă pe Milostivul Dumnezeu, ca să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre. Înaintea Scaunului Stăpânului stând, Preaînţelepte Tadeu, dă-mi luminare, ca să laud prăznuirea ta cea de lumină purtătoare. Lumina cea fără de ani arătându-se cu noi sub ani, Cel mai presus de fiinţă te-a învrednicit pe tine, fericite, ca pe o rază să luminezi lumea. Cu putere încingându-te pe tine Cel Nebiruit în tărie, te-a întărit ca să pierzi toată tăria celui amăgitor. Stăpână a toate te-ai arătat Născând în Chip de Negrăit pe Cel Ce stăpâneşte făpturile, de Dumnezeu Nascătoare, Fecioară, Prealăudată. Sfinte Apostole Tadeu, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Apropiindu-te de Soarele Cel Înţelegător, de la Care ai luat Razele cele de Taină, te-ai făcut ca o stea prealuminoasă, strălucind toată plinirea pământului şi împărtăşind negura înşelăciunii, preafericite. Pentru aceasta, pomenirea ta cea de lumină purtătoare şi sfântă, cu credinţă o prăznuim şi cu un glas grăim către tine: Sfinte Apostole Tadeu, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, iertare de greşeli să dăruiască celor ce cinstesc cu dragoste sfântă pomenirea ta. Ceata cea preacinstită a înţelepţilor Apostoli s-a adunat în chip minunat să îngroape cu Preamărire trupul cel Preacurat, Născătoare de Dumnezeu, Prealăudată. Cu aceia au cântat mulţimile îngerilor, lăudând Cinstită adormirea ta, pe care cu credinţă o prăznuim.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: