Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 21 iunie 2020. Cui trebuie să îi spui „La mulți ani!”

Calendar ortodox 21 iunie 2020. Cui trebuie să îi spui „La mulți ani!”

Calendar ortodox

Calendar ortodox 21 iunie 2020. La această dată toți creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Iulian din Tars. De asemenea, în această zi sunt pomeniți și Cuviosul Calist, patriarhul Constantinopolului; Sfântul Nicolae Cabasila; Sfântul Calist Angelicoudes.

Viața Sfântului Mucenic Iulian, sărbătorit de creștini pe data de 21 iunie

Biserica Ortodoxă sărbătorește un mare sfânt, al cărui nume este purtat de mulți români. Puțini cu numele de Iulian, Iulia, Iuliana sau alte derivate știu că onomastica lor este chiar în această zi.

Sfântul Mucenic Iulian din Tars a trăit în vremea împăratului Dioclețian, atunci când creștinii erau persecutați.

Toți cei care credeau în Dumnezeu erau vânați precum animalele, pentru că cei care dețineau puterea credeau în idoli și cum considerau că aceea este credința cea dreaptă, îi obligau și pe supușii lor să creadă în aceleași lucruri.

Cum acesta nu a fost cazul cu Sfântul Mucenic Iulian din Tars, el a trăit multe chinuri din pricina credinței sale în Hristos.

Timp de un an de zile, el a fost torturat pentru religia lui, din dorința celor care îl chinuiau de a-l face să renunțe la Dumnezeu.

Sfântul Mucenic Iulian din Tars a primit cununa muceniciei la doar 18 ani.

Pentru a scăpa de el, chinuitorii lui l-au băgat într-un sac, în care au pus șerpi și l-au aruncat în mare. Moaștele sfântului au fost găsite ulterior și puse la loc de cinste.

Din gura mucenicului ieșea glasul lui cel sfânt, iar împreună cu glasul și o lumina care lumina mai puternic decât razele soarelui […] Luați un om bolnav, indiferent cât de groaznic, un posedat de diavol sau care și-a pierdut mințile, și aduceți-l la raclă în care se odihnesc rămășițele sfinte ale acestui sfânt, și veți vedea cum demonul sare și fuge de la om, că și ars de foc’, a spus Sfântul Ioan Gură de Aur, despre Sfântul Mucenic Iulian.

Troparul Sfântului Mucenic Iulian Glasul al 4-lea

Mucenicul Tău, Doamne, Iulian, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Condacul Sfântului Mucenic Iulian

Glasul al 4-lea

Pe ostaşul cel nebiruit al dreptei credinţe, pe Mucenicul Iulian toţi cu credinţă să-l lăudăm astăzi şi să strigăm către dânsul: roagă-te lui Hristos pentru noi toţi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: