Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 21 noiembrie 2020. Sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului

Calendar ortodox 21 noiembrie 2020. Sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului

GALERIE FOTO (2) Calendar ortodox 21 noiembrie 2020. Sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului

Calendar ortodox 21 noiembrie 2020. Este o mare sărbătoare pentru toți creștinii în această zi, deoarece are loc cinstirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului. Este o sărbătoare trecută cu cruce roșie în calendar.

Calendar ortodox 21 noiembrie 2020. Sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului

Este o sărbătoare extrem de importantă pentru toți creștinii în această zi, pentru că are loc pomenirea unei zile cruciale pentru creștinătate. Este vorba despre sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului. De altfel, aceasta este marcată în calendar cu cruce roșie, fiind o sărbătoare extrem de importantă.

Părinții Fecioarei Maria, Ioachim și Ana, erau buni creștini, dar nu aveau copii. Ei se rugau la Dumnezeu să le dea un prunc, dar toate rugăciunile lor fuseseră neîmplinite, până în momenul în care au primit de la îngeri vestea că vor avea un copil. Aceștia i-au promis lui Dumnezeu că dacă le va da un copil, și acesta se va închina Lui. Zis și făcut.

La vârsta de trei ani, Maria a fost îmbrăcată regește și a fost dusă în Biserică. Arhiereul Zaharia a făcut un gest pe care nu îl mai făcuse nimeni niciodată și care i-a lăsat pe mulți fără glas. El a luat-o pe fată și a dus-o în Sfânta Sfintelor, după a doua catapeteasmă, unde era chivotul legii. Chiar el avea voie să meargă acolo numai o dată pe an. Acela a devenit locul de rugăciune al Fecioarei.

Acolo și-a petrecut Sfânta Fecioară Maria copilăria, fiind hrănită de îngeri și rugându-se neîncetat. De atunci, ea era pregătită pentru a deveni Născătoare de Dumnezeu.

Canon de rugăciune. Ce rugăciune trebuie să rostească creștinii în această zi

Tropar la sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului

Glasul al 4-lea

Astăzi înainte însemnarea bunăvoinţei lui Dumnezeu şi propovăduirea mântuirii oamenilor, în Templul lui Dumnezeu luminat Fecioara se arată şi pe Hristos tuturor mai înainte Îl vesteşte. Acesteia şi noi cu mare glas să-i strigăm: Bucură-te, Împlinirea rânduielii Ziditorului.

Condac la sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului

Glasul al 4-lea

Cel ce Te-ai înălţat pre Cruce de bunăvoie, poporului Tău celui nou numit cu numele Tău, îndurările Tale dăruieşte-i, Hristoase Dumnezeule. Veseleşte cu puterea Ta pre binecredincioşii creştini, dăruindu-le lor biruinţă asupra celor potrivnici, având ajutorul Tău armă de pace, nebiruită biruinţă.

Preacurat Templu al Mântuitorului, Cămara cea de mult preţ şi Fecioara, Sfinţită Vistieria Slavei lui Dumnezeu, astăzi este adusă în Casa Domnului, împreună aducând harul Duhului lui Dumnezeu, pe care o laudă îngerii lui Dumnezeu. Aceasta este Cortul cel Ceresc.

Rugăciune puternică pentru Maica Domnului

Iată ce rugăciune puternică poți rosti în această zi

Împărăteasa mea preabună şi nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea străinilor şi ajutătoarea săracilor, bucuria celor mâhniţi, acoperitoarea necăjiţilor, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul; ajută-mă ca pe un neputincios, hrăneşte-mă ca pe un străin. Necazul meu îl ştii: dezleagă-l precum vrei, că nu am alt ajutor în afară de tine, nici altă folositoare grabnică, nici altă mângâietoare bună în afară de tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzeşti şi să mă acoperi în vecii vecilor. Amin.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: