Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Rugăciunea făcătoare de minuni a zilei de joi

Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Rugăciunea făcătoare de minuni a zilei de joi

Calendar ortodox 22 aprilie 2021.

Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Este mare sărbătoare în ziua aceasta pentru toți creștinii, căci are loc pomenirea Sfântului Ierarh Teodor Sicheotul, Episcopul Anastasiopolei. Iată ce rugăciune trebuie să rostești neapărat în această zi.

Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Este mare sărbătoare

În fiecare an, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe data de 22 aprilie pe Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul, Episcopul Anastasiopolei. Încă din pântece, mama sa a avut viziuni cu o stea care se cobora spre trupul ei. La vârsta de doar opt ani, Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul deja se remarca prin înțelepciunea sa ieșită din comun. El era foarte bun la învățătură, însă fugea de mâncare și postea mai tot timpul.

La 12 apoi a avut o vedenie cu Dumnezeu, reprezentat de un împărat cu oastea sa, ce îi spunea: “Nevoieşte-te, Teodore, ca să primeşti plata cea desăvârşită în împărăţia cerului; iar Eu şi pe pământ te voi face cinstit şi te voi preamări înaintea oamenilor!”.

La 14 ani s-a retras într-o peșteră, într-un munte și a închis gura acesteia, primind hrana printr-o gaură. Mânca doar seara, prescură și bea apă. A stat acolo doi ani și l-au scos mai mult mort decât viu. Dar Sfântul și-a revenit și a continuat să facă minuni tot restul vieții sale.

Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Canon de rugăciune

Troparul Sfântului Ierarh Teodor Sicheotul, Episcopul Anastasiopolei

Glasul al 2-lea

Cunoscut fiind din scutece sfinţit şi arătându-te plin de haruri, ai luminat lumea cu minunile şi mulţimile demonilor ai alungat, lucrătorule de sfinţenie, Părinte Ierarhe Teodor. Pentru aceasta roagă-te Domnului pentru noi.

Condacul Sfântului Ierarh Teodor Sicheotul, Episcopul Anastasiopolei

Glasul 3

Fecioara astăzi pre Cel mai presus de fiinţă naşte, iar pământul peştera Celui neapropiat aduce. Îngerii cu păstorii slavoslovesc, iar magii cu steaua călătoresc. Că pentru noi s-a născut prunc tânăr, Dumnezeu cel mai înainte de veci.

Ca pe unul ce prin faptele cele bune te-ai suit ca într-un car de foc, purtătorule de Dumnezeu, ai alergat către Locaşurile cele Cereşti şi ca un înger vieţuind, împreună cu oamenii, ca un om, dănţuieşti împreună cu îngerii. Pentru aceasta te-ai şi arătat vas Dumnezeiesc al minunilor, Preacuvioase Părinte Teodor.

Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Ce alți sfinți sunt pomeniți

Tot pe data de 22 aprilie în calendarul ortodox 2021 mai sunt pomeniţi și alți sifnți. Este vorba despre:

Sfântul Cuvios Anania din Creta;

Cuviosul Vitalie Monahul;

Sfântul Apostol Natanael.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: