Redactia.ro
Home » Știri » Calendar Ortodox 22 ianuarie 2020. Sfântul Apostol Timotei

Calendar Ortodox 22 ianuarie 2020. Sfântul Apostol Timotei

Calendar Ortodox 22 ianuarie 2020. Sfântul Apostol Timotei

Calendar Ortodox 22 ianuarie 2020. Sfântul Apostol Timotei . Sfântul Apostol Timotei, prăznuit de Biserica Ortodoxă la 22 ianuarie, era din cetatea Listra, din Licaonia tatăl său fiind grec, iar mama sa evreică. A fost ucenic al Sfântului Apostol Pavel.

Calendar Ortodox 22 ianuarie 2020. Sfântul Apostol Timotei

Potrivit Creștin ortodox ,din Faptele Apostolilor, aflăm că Sfântul Apostol Pavel ajunge împreună cu Barnaba în Listra, unde va tămădui un şchiop din pântecele maicii sale. În urma acestei minuni, mama lui Timotei îl găzduieşte în casa sa, şi-l dăruieşte pe fiul ei lui Pavel, ca dar pentru binecuvântarea adusă în cetatea ei.

După ce Sfântul Evanghelist Ioan va fi alungat de împăratul Domitian în insula Patmos, Sfântul Apostol Pavel îl va hirotoni episcop în locul acestuia. Pătimirea sa este legată de o sărbătoare în cinstea zeilor. Există obiceiul în timpul anului, că închinătorii la idoli să poarte măşti şi să omoare persoanele pe care le întâlneau pe străzi. Socoteau că aşa aduc jertfa zeilor.

22 ianuarie 2020 Sfântul Apostol Timotei

Despre Sfântul Timotei, Sfântul Apostol Pavel spune în Epistola întâi către Corinteni: „Iar de va veni Timotei, vedeţi să fie fără teamă la voi. Căci lucrează ca şi mine lucrul Domnului. Nimeni deci să nu-l dispreţuiască; ci să-l petreceţi cu pace, ca să vină la mine; că îl aştept cu fraţii.

Sfântul Apostol Timotei s-a mutat la Domnul, fiind ucis la o sărbătoare barbară din Efes. Sfintele sale moaşte au fost aduse la Constantinopol şi aşezate în Biserica „Sfinţilor Apostoli”, din porunca împăratului Constanţiu (337-361), fiul lui Constantin cel Mare.

Tot astăzi este pomenit Sfântul Cuvios Mucenic Anastasie Persul, care a fost vrăjitor. Pers de neam, a devenit soldat şi a ajuns la Ierusalim, unde s-a botezat în credinţa creştină, intrând în monahism.

Citeste si:Prognoza meteo 22 ianuarie 2020. Se anunță ploi în București și ninsori la munte

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: