Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 22 iulie 2021. Este prăznuită Sfânta Maria Magdalena

Calendar ortodox 22 iulie 2021. Este prăznuită Sfânta Maria Magdalena

Tradiții și obiceiuri de Nașterea Sfintei Maria. Ce este bine să faci astăzi

Calendar ortodox 22 iulie 2021. Este prăznuită Sfânta Maria Magdalena, cunoscută în religia creștină drept cea care i-a spălat picioarele lui Iisus Hristos atunci când l-a cunoscut, dar și cea care dintr-o femeie necurată a devenit urmașa lui Iisus Hristos.

Calendar ortodox 22 iulie 2021. Este prăznuită Sfânta Maria Magdalena

Calendar ortodox 22 iulie 2021. Sfânta Maria Magdalena este sărbătorită anual pe data de 22 iulie de către români. S-a născut în Magdala, un sat pescăresc din vestul Lacului Ghenizaret. Se spune în religia creștină că avea șapte duhuri necurate, de care a scăpat-o Iisus Hristos.

De asemenea, Maria Magdalena a fost prima persoană care a aflat de Învierea lui Iis Hristos, după ce a participat la Răstignirea Lui. Maria Magdalena a continuat, după Învierea lui Iisus Hristos, la răspândirea cuvântului Domnului, unde l-a convertit la creștinim pe împăratul Tiberiu, care era păgân. Maria Magdalena a mers și în Efes, unde l-a ajutat pe Sfântul Ioan Evanghelistul să vestească Evanghelia.

Trupul fără viață al Mariei Magdalena a fost îngropat într-o peșteră unde și-au avut somnul de sute de ani Cei Sapte Tineri, pomeniti de Biserica pe 4 august. Totodată, de memorat este și faptul că racla cu mâna stângă a Sfintei Maria Magdalena este prezenta la Manastirea „Simonos Petra“ din Sfantul Munte Athos.

Rugăciune către Sfânta Maria Magdalena

Iată ce rugăciune se poate rosti, zilnic, către Sfânta Maria Magdalena: ”O, Sfântă Mironosiţă, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena! Tu, cu căldura dragostei tale pentru Hristos Dumnezeu, ai călcat sub picioare măiestriile cele rele ale vrăjmaşului şi L-ai aflat pe Hristos, Mărgăritarul cel fără de preţ, şi ai dobândit Împărăţia cerurilor. Pentru aceasta cădem către tine şi cu suflet umilit şi cu inima înfrântă strigăm ţie noi, nevrednicii: Caută dintru înălţimea cerului spre noi, cei ce suntem în luptă cu ispitele păcatelor; vezi cu cât de multe păcate şi nevoi vrăjmaşul în toată ziua ne împiedică, căutând pieirea noastră. Slăvită şi întru tot lăudată ucenică a lui Hristos Maria Magdalena, roagă-L pe Cel iubit de tine, Cel ce şi El pe tine te-a iubit, pe Hristos Dumnezeu, ca să ne dăruiască lăsarea greşelilor noastre celor multe, să ne întărească cu darul Său, cu trezvie şi vitejeşte să umblăm pe calea sfintelor Lui porunci şi să ne facă pe noi lăcaş binemirositor al Sfântului Duh, ca aşa, în pace, neruşinaţi să sfârşim viaţa noastră cea cu multe osteneli pe pământ şi să ne sălăşluim în lăcaşurile raiului ceresc cele luminate şi fericite, unde cu toţi sfinţii totdeauna cu bucurie preamăreşti Treimea cea de o fiinţă, pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh. Amin”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: