Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 23 august 2021. Este prăznuit Sfântul Mucenic Lup

Calendar ortodox 23 august 2021. Este prăznuit Sfântul Mucenic Lup

Calendar ortodox 23 august 2021. Anual, în acestă zi, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Lup. El a trăit în perioada sfârșitului secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea. Se spune că este din același neam cu noi.

Calendar ortodox 23 august 2021. Este prăznuit Sfântul Mucenic Lup

Calendar ortodox 23 august 2021. Sfântul Mucenic Lup este prăznuit pe această dată de către creștinii ortodocși români. El a fost un mare propovăduitor al credinței și s-a născut acum mii de ani în cetatea Novae, de lângă Dunarea de Jos, ca sclav.

Sunt persoane care susțin că Sfântul Mucenic Lup ar fi de același neam cu noi, deoarece a viețuit, mai exact, unde este astăzi orasul Svistov, în Bulgaria, pe malul drept al Dunării, în dreptul localității Zimnicea. În rolul său de sclav, el a fost ucenicul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din Tesalonic. După ce acesta a fost ucis de păgâni, Sfântul Mucenic Lup și-a înmuiat veșmântul în sângele lui și i-a luat inelul. Ulterior, cu inelul și veșmântul a făcut multe minuni, vindecându-i pe mulți de boli și necazuri.

Cum a fost botezat Sfântul Mucenic Lup

Dorindu-și să fie aparținător lui Dumnezeu, Sfântul Mucenic Lup s-a rugat lui Dumnezeu să fie botezat. A urmat după câteva minute de rugăciune o ploaie care i-a adus botezul Sfântului. După ce a fost botezat, a continuat să răspândească credința printre oameni, așa că a distrus idolii păgânilor. Ei apoi l-au ucis, în anul 304.

Rugăciune de ajutor către Sfântul Mucenic Lup

Puteți rosti următoarea rugăciune de ajutor către Sfântului Mucenic Lup:

”Troparul Sfântului Mucenic Lup, glasul al 4-lea:

Mucenicul Tău, Doamne, Lup, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Cântarea 1, glasul al 4-lea. Irmos: Pe voievozii cei tari…

Stih: Sfinte Mucenice Lup, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Luminându-te pururea de strălucirile cele neînserate şi stând înaintea Luminii Celei Dumnezeieşti, luminează sufletul meu al celui ce laud pomenirea ta cea strălucită şi purtătoare de lumină, ostaşule al lui Hristos, viteazule pătimitor.

Stih: Sfinte Mucenice Lup, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Intrând în vitejeştile lupte ale mucenicilor, ai mărturisit pe Dumnezeu, cum că S-a arătat pe pământ şi firea omenească a îndumnezeit-o, prea înţelepte; şi pe idoli i-ai pierdut prin puterea Duhului.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh”, Citește continuarea pe Doxologia.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: