Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 23 februarie 2020. Sfântul Policarp, cel cu multe roade

Calendar ortodox 23 februarie 2020. Sfântul Policarp, cel cu multe roade

Calendar ortodox 23 februarie 2020. Sfântul Policarp, cel cu multe roade

Calendar ortodox 23 februarie 2020. Sfântul Policarp, cel cu multe roade. Creștin ortodocșii îl pomenesc pe 223 februarie pe Sfântul Policarp, cel care a fost ales episcop al soborniceştii Biserici a Smirnei şi învăţător următor al apostolilor şi proroc sfânt.

Calendar ortodox 23 februarie 2020. Sfântul Policarp, cel cu multe roade

Sfântul Sfinţit Mucenic Policarp este pomenit în calendarul creştin ortodox la 23 februarie.

S-a născut în Efes, părinţii săi fiind creştini, foarte bogaţi şi milostivi. Tatăl lui, Pangratie, iar mama sa, Teodora, au fost denunţaţi pentru credinţa lor, fiind torturaţi şi în cel din urmă omorâţi. Teodora era atunci însărcinată cu Sfântul Policarp şi în temniţă a născut copilul.

Înainte ca părinţii lui să fie martirizaţi, este dat în grijă Calistei, o femeie bogată şi credincioasă. Potrivit tradiţie, Pangratie va da săracilor tot ce va găsi în hambarele acesteia. Se va ruga lui Dumnezeu şi în urma rugăciunii, hambarele se vor umple la loc, scrie crestinortodox.ro. Datorită acestei minuni, Calista i-a schimbat numele din Pangratie în Policarp, adică „cel cu multe roade”.

S-a făcut ucenic al Sfântului Evanghelist Ioan

Împreună cu el, a umblat din loc în loc, din ţară în ţară şi, având multe suferinţe, de foame, de sete, lipsa hainelor şi multe alte strâmtorări, propovăduia cuvântul Evangheliei lui Hristos, ca şi un apostol.

A urmat în scaunul episcopal al Smirnei Sfântului Vucol, cel care a fost hirotonit ca episcop de Sfântul Apostol Ioan.

În calitate de ierarh a păstorit apostoleşte Biserica lui Dumnezeu, suferind multe dureri şi străduinţă pentru mântuirea sufletelor omeneşti. A fost învăţător şi următor al Sfinţilor Apostoli şi proroc sfânt; pentru că toate cele pe care le spunea se împlineau întocmai.

Sfântul Policarp a depus mari eforturi pentru combaterea ereziilor şi a sectelor gnostice iudeo-creştine.

A pătimit moarte mucenicească în timpul împăratului roman Marcus Aurelius (161-180), când s-a dezlănţuit persecuţia împotriva creştinilor în Smirna conform principiului- „non licet esse vos” („nu vă este permis să existaţi”).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: