Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 23 mai 2021. Azi este prăznuit Sfântul Mihail, făcător de minuni

Calendar ortodox 23 mai 2021. Azi este prăznuit Sfântul Mihail, făcător de minuni

Calendar ortodox 23 mai 2021. Azi este prăznuit Sfântul Mihail, făcător de minuni

Calendar ortodox 23 mai 2021. Creștin ortodocșii îl vor prăznui duminică pe Sfântul Mihail, făcător de minuni. Marele sfânt a dus o viață lipsită de păcat și a făcut mereu voia Domnului, motiv pentru care a fost pus în rândul sfinților. Află care au fost minunile pe care le-a săvârșit Sfântul Mihail.

Calendar ortodox 23 mai 2021. Azi este prăznuit Sfântul Mihail, făcător de minuni

Sfântul Ierarh Mihail Mărturisitorul este între sfinţii zilei pomeniţi de credincioșii ortodocși, conform Calendarului ortodox 2021, pentru data de 23 mai. Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul a trăit în secolul al IX-lea. Datorită vieții curate și feciorelnice pe care a dus-o din fragedă copilărie, el a fost ales și sfințit episcop al Sinadei de către Patriarhul Tarasie

Sfântul Ierarh Mihail Mărturisitorul, Episcopul Sinadei, a dus o viaţă îngerească păstrându-şi curăţia feciorească şi făcând numai fapte bune. A intrat de tânăr la mănăstire împreună cu Sfântul Teofilact al Nicomidiei, în zilele Patriarhului Tarasie, și au dat dovadă de mare iubire de Dumnezeu.

În timpul luptei împotriva sfintelor icoane, Sfântul Mihail a fost trimis la Roma, de Patriarhul Constantinopolului, Nichifor, şi a adus de la fericitul Papă Leon al III-lea o scrisoare în care erau cinstite icoanele. Sfântul Mihail și-a arătat iubirea față de Domnul cu orice ocazie și i-a mustrat pe ereticii care susţineau reaua credinţă.

A suferit multe răutăți din cauza credinței sale. Cu toate aceste chinuri, el a refuzat să se lepede de Hristos și a mers din loc în loc pentru a-și mărturisi credința. Într-un final, a fost așezat la loc de cinste pentru bunătatea sa.

Rugăciunea către Sfântul Mihail

Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Mihail, roagă pe Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre. Amin.

La această dată este prăznuit și Sfântul Mucenic Vasilisc, care avea o tărie extraordinare de a purta încălțămintea de aramă pe care o purta cu vitejie. Drumul pe care pășea se înroșea cu sângele lui. După maortea celor alături de care a dus mai departe Cuvântul Sfânt, el a îndurat chinuri grele până s-a învrednicit de cununa lui Hristos.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: