Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 25 noiembrie 2021. Ce mare sfântă este sărbătorită

Calendar ortodox 25 noiembrie 2021. Ce mare sfântă este sărbătorită

Calendar creștin 25 noiembrie 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 25 noiembrie, în fiecare an este sărbătorită Sfânta Muceniță Ecaterina.

Calendar ortodox 25 noiembrie 2021. Sfânta Muceniță Ecaterina

Sfânta Muceniță Ecaterina a fost fiica lui Konstos, guvernatorul Alexandriei, Egipt în timpul domniei împăratului Maximian (305-313). Trăind în capitală, centrul cunoștințelor elenistice, și posedă o frumusețe și un intelect rari, Sfânta Muceniță Ecaterina a primit o educație excelentă, studiind lucrările celor mai mari filozofi și profesori ai antichității.

Tinerii din cele mai demne familii ale imperiului au căutat mâna frumoasei Ecaterina, dar ea nu a fost interesată de niciuna dintre ele. Ea le-a spus părinților ei că va intra în căsătorie doar cu cineva care o depășește în noblețe, bogăție, frumusețe și înțelepciune.

Moaștele Sfânta Mucenițe Ecaterina au fost duse de Îngeri pe Muntele Sinai. În secolul al VI-lea, venerabilul cap și mâna stângă a sfintei mucenice au fost găsite printr-o revelație și transferate cu cinste bisericii nou-construite a Mănăstirii de pe Muntele Sinai, ridicată de sfântul împărat Iustinian.

Calendar ortodox 25 noiembrie 2021.Ce rugăciune trebuie să rostești

O, Sfântă Mare Muceniţă Ecaterina, bucuria negrăită a îngerilor şi oglinda frumuseţii fecioarelor, ceea ce ai strălucit prin curăţia minţii în chip minunat, tuturor izvorând razele înţelepciunii Soarelui dreptăţii, luminează şi întunericul sufletului meu şi cerul inimii îl încununează cu stele de gânduri îngereşti.

Ca o lună te-ai înălţat în întunericul păgânătăţii şi ai atras în jurul tău noi stele ale mărturisirii Cuvântului, pe filosofi şi pe mulţi din palatul împărătesc, făcând bucurie îngerilor pentru pocăinţa acestora. Vistieria cea săracă a inimilor noastre o umple cu talanţii rugăciunilor tale, ca să cumpărăm noi de la Hristos ,,aur lămurit în foc”, ,,veşminte albe” spre a acoperi goliciunea sufletului şi ,,alifie” pentru a unge ochii inimii cei înceţoşaţi de somnul păcatelor.

Pe Maica Domnului avându-O mijlocitoare osârdnică înaintea Împăratului vieţii, te-ai învrednicit a intra în cămara Mântuitorului împreună cu fecioarele cele înţelepte şi acum te veseleşti împreună cu îngerii de moştenirea Tatălui Celui Ce cu dreapta Sa te-a împodobit cu strălucita cunună a darurilor Duhului. Fii şi nouă caldă rugătoare către Maica Luminii, ca să umple candelele stinse ale sufletului nostru cu untdelemnul rugăciunii şi să ne arate şi pe noi făclii ale mărturisirii Cuvântului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: