Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 27 ianuarie 2021. Ce sărbătoare creștină importantă are loc

Calendar ortodox 27 ianuarie 2021. Ce sărbătoare creștină importantă are loc

Calendar ortodox 27 ianuarie 2021

Calendar ortodox 27 ianuarie 2021. Este mare sărbătoare în ziua aceasta pentru toți creștinii, fiindcă are loc pomenirea Aducerii moaştelor Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur. Iată ce trebuie să știe credincioșii despre această sărbătoare.

Calendar ortodox 27 ianuarie 2021. Sărbătoarea Aducerii moaştelor Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur

Sfântul Ioan Gură de Aur a fost izgonit nu o dată, ci de două ori din scaunul patriarhal, pentru lui nu îi era teamă să îi critice pe înalții conducători ai imperiului în care locuia. Astfel, el și-a dus ultimele zile în exil, departe de tot ceea ce cunoștea, fiind aprig la adresa conducătorilor, dar vorbind cel mai dulce despre credința ortodoxă și despre Dumnezeu.

El s-a stins în anul 407 și a fost îngropat în Comane, iar abia după 30 de ani el avea să se întoarcă acasă și să fie recunoscut drept sfânt. Unul dintre ucenicii săi, pe nume Paclu, a devenit patriarhul Constantinopolului și a primit aprobarea să ia moaștele Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur.

Astfel, în anul 438 Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur a ajuns din nou acasă, iar după ce a fost mutat la mai ulte biserici, moaștele sale au rămas la Biserica Sfinţii Apostoli, moaștele sale au fost furate de cruciați în 1204 și ele au fost înapoiate de Papa Ioan Paul al II-lea abia în anul 2004.

Calendar ortodox 27 ianuarie 2021. Canon de rugăciune

Tropar la Sărbătoarea Aducerii moaştelor Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur

Glasul al 8-lea

Din gura ta ca o văpaie de foc strălucind harul, lumea a luminat; vistieriile neiubirii de argint lumii a câştigat; înălţimea gândului smerit nouă ne-a arătat. Ci, cu cuvintele tale învăţându-ne, Sfinte Părinte Ioan Gură de Aur, roagă pe Hristos Cuvântul să mântuiască sufletele noastre.

Calendar ortodox 27 ianuarie 2021. Rugăciunea zilei

Condac la Sărbătoarea Aducerii moaştelor Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur

Glasul 1

Ceata îngerilor, ceata mucenicilor, şi a Apostolilor Tăi, Cuvântule, se roagă totdeauna multei milostivirii Tale, Iubitorule de oameni, milueşte-i pe toţi, pentru Născătoarea de Dumnezeu, ca un îndurat.

Veselitu-s-a în Taină Cinstita Biserică de întoarcerea cinstitelor tale moaşte; şi pe acestea ascunzându-le ca pe nişte aur de mult preţ, dăruieşte celor ce te laudă pe tine neîncetat, prin rugăciunile tale, harul tămăduirilor, Sfinte Părinte Ioan Gură de Aur.

Calendar ortodox 27 ianuarie 2021. Ce sfinți mai sărbătorim

La aceeași dată, în calendarul ortodox din 2021 mai sunt pomeniţi și alți sfinți, care au crezut în puterea credinței și au dat-o și altora.

Sfânta Marciana, împărăteasa;

Sfântul Cuvios Claudin;

Sfântul Mucenic Dimitrie;

Sfântul Cuvios Petru Egipteanul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: