Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 27 iulie 2020. Este sărbătorit ocrotitorul medicilor

Calendar ortodox 27 iulie 2020. Este sărbătorit ocrotitorul medicilor

Calendar ortodox 27 iulie 2020

Calendar ortodox 27 iulie 2020. Luni, creștin ortodocșii îl vor sărbători pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon.

Tot în această zi sunt prăznuiți Sfânta Cuvioasă Antuza, a o suta cincizeci și trei de sfinți mucenici care au murit în Marea Traciei, Sfântul Cuvios Manuel și Sfântul Clement de Ohrida.

Calendar ortodox 27 iulie 2020. Sfântul Mucenic Pantelimon

Sfântul Pantelimon s-a născut în anul 284 în orașul Nicomidia. Tatăl său era păgân cu credință, iar mama sa, Evula l-a crescut în bună credință creștină, învățându-l să-l cunoască pe Dumnezeu.

Pantelimon a trăit pe vremea împăratului Maximilian, iar la naștere acesta a fost numit Pantoleon, care însemna cel în toate puternic ca un leu.

Pantelimon termină la îndemnul tatălui său Școala de Medicină din Nicomidia, iar ucenicia sa a făcut-o cu renumitul medic Eufrosin.

Așadar, acesta află de la preotul Ermolae că Hristos este singurul doctor adevărat, și după ce salvează un copil mușcat de o năpărcă, cere să fie botezat. După ce este botezat, acesta primește numele de Pantelimon, care înseamnă cel cu totul milostiv.

După ce învățase arta medicală, împăratul Maximilian i-a observat darul și a intenționat să îl ia la palat ca medic particular.

După ce a vindecat un orb, împăratul i-a cerut acestuia să renunțe la credința creștină și pentru că a refuzat, i-a fost tăiat capul, iar în loc de sânge a curs lapte din trupul său.

Sfântul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor, fiind un vindecător al bolnavilor și mai multe spitale îi poartă numele.

Rugăciune pentru vindecare

Dumnezeule Atotputernice, Cela ce cu mila Ta pe toate le zideşti spre mântuirea neamului omenesc, cercetează-l pe robul Tău (…), pe cel ce cheamă numele lui Hristos, vindecă-l de toată boala trupească şi slobozeşte-l de păcat şi de ispitirile păcătoase, de orice necazuri, şi orice asuprire vrăjmăşească îndepărteaz-o de la robul Tău. Ridică-l pe el din patul păcatului şi îl aşează în Sfânta Ta Biserică – sănătos cu trupul şi cu sufletul ca să slăvească împreună cu toţi oamenii, prin fapte bune, numele lui Hristos, că Ţie îţi înălţăm slavă împreună cu cel fără de început al Tău Fiu şi cu Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: