Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 27 martie 2021. Ce mare sărbătoare creştină are loc

Calendar ortodox 27 martie 2021. Ce mare sărbătoare creştină are loc

Sfânta Muceniță Matroana

Calendar ortodox 27 martie 2021. Este mare sărbătoare în ziua aceasta, pentru că are loc pomenirea Sfintei Muceniţe Matroana din Tesalonic.

Calendar ortodox 27 martie 2021. Mare sărbătoare

Este mare sărbătoare în ziua aceasta pentru toți creștinii, pentru că în ziua aceasta are loc pomenirea Sfintei Muceniţe Matroana din Tesalonic. Aceasta este sărbătorită în fiecare an, la data de 27 martie.

Sfânta Muceniță Matroana a fost o slujnică săracă pentru soția guvernatorului din Tesalonic. Aceasta o trata într-un fel foarte rău pe Matroana și ea îndura toate acestea pentru Hristos și mergea la biserică pe ascuns, fără ca stăpânii să știe pentru că ei erau evrei.

Ea încerca mereu să o convingă să renunțe la credința cea dreaptă și să meargă la sinagogă. Când a refuzat Sfânta Muceniță Matroana fost închisă într-o cameră întunecoasă și după aceea a bătut-o până la sânge cuvine de bou

A legat-o iarăși și a sigilat ușa cu ceară. Stăpâna a ținut ușa închisă patru zile și nu i-a dat nici măcar apă sau hrană și după ce a rupt sigiliul să vadă cum se simte aceasta după pedeapsă și dacă s-a răzgândit să renunțe la credință, Sfânta Muceniță Matroana se ruga la Dumnezeu. Stăpâna a bătut-o iarăși și a închis-o în cămara cea întunecată unde e sfânta și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. Aceasta a lua trupul și l-a aruncat de ziturile casei și creștini l-au luat și l-au îngropat cu multă cinste.

Stăpâna a murit la scurt timp după aceea, căci q alunecat de pe zid și a căzut chiar în locul în care o aruncase pe sfântă. Moaștele Sfintei Mucenițe Matroana au fost puse la loc de cinste.

Calendar ortodox 27 martie 2021. Rugăciunea zilei

Troparul Sfintei Muceniţe Matroana din Tesalonic

Glasul al 4-lea

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Matroana, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Calendar ortodox 27 martie 2021

Condacul Sfintei Muceniţe Matroana din Tesalonic

Glasul al 8-lea

Biserica ta cea Preacinstită, ca pe o tămăduire sufletească aflând-o credincioşii, cumare glas strigăm ţie: Sfântă Fecioară Muceniţă Matroana, cea cu nume mare, roagă neîncetat pe Hristos Dumnezeu pentru noi toţi.

Calendar ortodox 27 martie 2021. Ce sfinți mai sunt sărbătoriți

Tot pe data de 27 martie, în calendarul ortodox 2021, mai sunt pomeniţi și alți sfinți. Este vorba despre:

Sfântul Cuvios Chiric din Apro;

Sfinţii Mucenici Filet Sincliticul, soţia lui Lidia şi cu cei patru fii ai lor: Macedon, Teoprep, Cronid şi Amfilohiu;

Sfinţii Mucenici Ioan şi Baruh;

Sfântul Proroc Anania;

Sfântul Cuvios Pavel, episcopul Corintului;

Sfântul Cuvios Eutihie;

Sfântului Cuvios Ioan din Licopolis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: