Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 27 septembrie 2020. Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești

Calendar ortodox 27 septembrie 2020. Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești

GALERIE FOTO (2)

Calendar ortodox 27 septembrie 2020. La această dată, ortodocșii sărbătoresc un mare sfânt, care a fost un exemplu de credință și dedicare. Este vorba despre Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești.

Tot la aceată dată, Biserica îi cinstește și pe Sfinţii Mucenici Calistrat şi Epiharia; Sfinţii Apostoli Marcu, Aristarh şi Zinon; Sfântul Cuvios Ignatie; Sfinţii Mucenici Filimon, episcopul, Fortunian; Sfânta Muceniţă Gaiani şi alţi 15 mucenici.

Viața Sfântului Antim Ivireanul, sărbătorit pe 27 septembrie

Numele cu care s-a născut sfântul, este cel de Andrei, după cum l-au numit părinții lui, Ioanși Maria. Cei doi l-au crescut pe fiul lor în spiritul credinței creștine, dar apoi Andrei a fost luat sub robia turcească. Când a scăpat de robie, Sfântul Antim Ivireanul a trăit la Patriarhia de la Constantinopol, unde a învățat să picteze și sculptura în lemn.

A tipărit 63 de cărți, dintre care 38 scrise de el în română, greacă, arabă, georgiană. El a fost ales mai întâi stareţ al mănăstirii Snagov, apoi episcop de Râmnic şi după aceea mitropolit al Ţării Româneşti.

Rugăciune către Maica Domnului a Sfântului Antim Ivireanul

Stăpână de Dumnezeu Născătoare, împărăteasa cerului și a pământului, cinstea și slava creștinilor, ceea ce ești mai înaltă decât cerurile și mai curată decât soarele, Fecioară prealăudată, nădejdea celor păcătoși și liniștea celor loviți de valurile vieții, caută asupra poporului tău, vezi moștenirea ta, nu ne lăsa pe noi, păcătoșii, ci ne păzește și ne scapă de vicleșugurile diavolului, că ne-au împresurat întristările, nevoile și răutățile. Dă-ne mână de ajutor, Fecioară, că pierim. Îndură-te de noi, că pe tine te avem ajutătoare și la tine nădăjduim să-L îmblânzești pe Fiul tău cu rugăciunile tale preaputernice și nebiruite, ca să-Și întoarcă spre noi mila Sa cea bogată. Și pe toți să ne învrednicească a ne păstra viața cinstită și fără de prihană, pentru ca noi cu o gură și cu o inimă pe El pururea să-L mărim

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: