Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 28 aprilie 2021. Miercurea Mare, sărbătorită de creștini. Ce rugăciune trebuie rostită

Calendar ortodox 28 aprilie 2021. Miercurea Mare, sărbătorită de creștini. Ce rugăciune trebuie rostită

Calendar ortodox 28 aprilie 2021. Miercurea Mare

Calendar ortodox 28 aprilie 2021. În această zi sărbătorim Miercurea Mare, cea de-a treia zi din Săptămâna Patimilor. Iată ce rugăciune se rostește în ziua aceasta.

Calendar ortodox 28 aprilie 2021. Miercurea Mare

Ziua de 28 aprilie este una plină de însemnătate, pentru că are loc pomenirea Miercurii Mari, cea de-a treia zi în care Iisus Hristos a fost supus la chinuri greu de imaginat.

Cea de-a a treia zi din Săptămâna Patimilor este despre pomenirea femei cele păcătoase, care a aflat că mântuitorul Iisus se află în casa lui Simon Leprosul și pentru aceasta luat un vas mir înmiresmat care costa foarte mult ca să-l toarne pe capul lui Isus Hristos. Cu părul capului ei ștergea lacrimile cei picurau din ochi pe picioarele domnului. Biserica ne învață să luăm două exemple în această zi, cel al păcătoase desfrânate care pocăimdu-se de toate păcatele sale cu mare căință și multe lacrimi aduce mir de mare preț și îl unge pe Hristos și devine mironosiță. Trebuie să luăm exemplul lui Iuda Iscarioteanul, ucenicul care l-a vândut în ziua de miercuri pentru 30 de arginți fariseilor și cărturarilor pe Iisus Hristos, aceștia dorind să îl ucidă.

Calendar ortodox 28 aprilie 2021. Rugăciunea din Miercurea Mare

Preaputernice și iubitul meu Doamne! Îmi aduc aminte că Te-ai născut om din Sfânta Fecioară în peșteră și ca Te-ai vândut cu treizeci de arginți de ucenicul Tău cel viclean, pentru ca să ne răscumperi pe noi păcătoșii din mâinile celui rău. Pentru acesta, Te rog să Te milostivești asupra mea păcătosul și să mă răscumperi pe mine vânzătorul și în toate zilele, ucigașul.

Și aceasta să o faci, te rog, pentru ca să cinstesc Nașterea Ta cea Sfântă și să mă închin Dumnezeirii Tale; Dă-mi Doamne iertare păcatelor mele cele multe și puterea să stau împotriva relelor trupului și ale sufletului meu. Primește această mică a mea rugăciune și smerita mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat și mă amărăsc, pentru că Te-am mâhnit peste măsură.

Calendar ortodox 28 aprilie 2021. Sărbărorim Miercurea Mare

Încă mă aduc pe mine Ție, și de voia mea mă dau în mâinile Tale, pentru ca să mă pedepsești precum mi se cade și să mă tămăduiești cu ierburi amare ca un doctor bun precum vei vrea; pentru că altul nu poate să mă vindece, fără numai Tu, Dumnezeul meu și Ziditorul meu.

La Tine, drept aceea, am toată nădejdea mea crezând că, precum ai primit să te vinzi pentru mine, așa îmi vei dărui și acum mila Ta, să mă răscumperi din veșnica muncă și să mă așezi întru Împărăția Ta.

Nu te depărta de la mine, carele sunt mai rău vânzător decât Iuda; nu mă lăsa să am în inima mea cugetele cele deșarte ale păcatului; nu mă slobozi să Te îmbrățișez și să Te sărut cu sărutare vicleană și cu buze spurcate, nici să-Ți zic: „Bucură-Te, Învățătorule”, cu gura mea cea spurcată, nici să Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele fărădelege, nici să te batjocoresc cu gândurile mele rele, precum făceau vrăjmașii Tăi, pe vremea patimilor Tale; Ci ca femeia cea păcătoasă, să Te spăl, nu cu mir, ci cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc să aud și eu din gura Ta cea dulce: „Iertate îți sunt păcatele! Amin.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: