Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 28 martie. Sfântul Cuvios Ilarion, făcătorul de minuni

Calendar ortodox 28 martie. Sfântul Cuvios Ilarion, făcătorul de minuni

Sfantul Cuvios Ilarion

Calendar ortodox 28 martie. Sfântul Ilarioan este pomenit în fiecare an de toți credincioșii pe 28 marti. Sfântul Cuvios Ilarion este considerat făcător de minuni.

Sfântul Cuvios Ilarion

Conform Creștin Ortodox, Cuviosul Ilarion s-a născut în satul Tavata din Palestina. Părinții acestuia erau elani, și fiind trimis de către aceștia să învețe în Alexandria, Ilarion a găsit înțelepciunea duhovnicească.

Ilarion a crezut în Dumnezeu, și pentru asta, a primit Sfântul Botez și a intrat în biserica Domnului. După ce a auzit de el, Sfântul Antonie și-a dorit să îl cunoască și Ilarion s-a decis să locuiască un timp la Sf. Anton.

După o vreme, Ilarion și-a dorit să trăiască în singurătate și s-a întors în patria sa și a aflat că părinții săi decedase.

Acesta și-a împărțit averea cu rudele și cu săracii, lepădându-se de toată averea și de lume pentru a fi ucenic al lui Hristos.

După ce mai mulți oameni au aflat de biruința sa, au venit în număr mare pentru a se ruga pentru ei. Odată a vindecat trei bărbați bolnavi, iar toți cei bolnavi, de atunci, mergeau la Sfântul Ilarion pentru a-i vindeca.

Sfântul Ilarion a murit și îngropat în grădina în care locuia.

Troparul Sfântului Cuvios Ilarion cel Mare

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Ilarion, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Ilarion. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: