Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 3 august 2020. Sunt sărbătoriți trei mari sfinți

Calendar ortodox 3 august 2020. Sunt sărbătoriți trei mari sfinți

Sfintii zilei

Calendar ortodox 3 august 2020. La această dată sunt sărbătoriți Sfinţii Isaachie, Dalmat şi Faust, exemple de credință pentru tot poporul ortodox. Tot pe 3 august sunt pomeniți și Sfântul Cuvios şi Mărturisitor Ioan, egumenul Mănăstirii Patalaria și Sfânta Mironosiţă Salomeea.

Viața Sfinților Isaachie, Dalmat şi Faust, sărbătoriți pe 3 august

Sfântul Isaachie a fost un mare credincios, care a avut o viață dreaptă și mai mult decât atât, el l-a certat pe împăratul Valent, care susținea erezia.

Sfântul Dalmat a fost soldat în armata împăratului Teodosie cel Mare. El a renunțat la toate lucrurile ce țin de pământeni și a pornit pe drumul credinței, alături de fiul lui, Faust.

Cei doi s-au retras la mănăstirea lui Isaachie de lângă Constantinopol. Cei doi nou-veniți au fost numiți călugări, iar în momentul în care sfântul a simțit că i se apropie sfârșitul, i-a chemat pe toți ucenicii săi pentru a-i învăța despre viața de apoi. Acela a fost și momentul în care Isaachie l-a numit stareț pe Dalmat.

Troparul Sfinţilor Cuvioşi Isaachie, Dalmat şi Faust

Glasul al 4-lea

Dumnezeul părinţilor noştri, Care Te porţi pururea cu noi după blândeţile Tale, nu depărta mila Ta de la noi, ci, pentru rugăciunile părinţilor noştri, îndreptează viaţa noastră în pace.

Condacul Sfinţilor Cuvioşi Isaachie, Dalmat şi Faust

Glasul al 2-lea

Pe Născătoarea de Dumnezeu, cea întru rugăciuni și ajutor neadormită, nădejdea cea neschimbată, mormântul și moartea nu o au ținut, căci ca pe Maica Vieții a mutat-o la viață Cel ce S-a sălășluit în pântecele ei cel pururea fecioresc.

Pe cei ce cu sihăstria au strălucit în lume şi au surpat eresurile prin credinţă, cu cântări să-i lăudăm: pe Sfântul Isaachie şi împreună cu el pe Sfântul Dalmat şi pe Sfântul Faust, ca pe nişte slugi ale lui Hristos; că aceştia se roagă pentru noi toţi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: