Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 3 mai 2020. Cruce neagră în calendar

Calendar ortodox 3 mai 2020. Cruce neagră în calendar

Calendar ortodox 3 mai 2020. Atenție! Este cruce neagră în calendar. În această zi îi pomenim pe Sfântul Irodion de la Lainici, Sfinții Mucenici Timotei și Mavra; Sfinții Mucenici Diodor și Rodopian; Sfântului Cuvios Petru, Episcopul Argosului, Sfinților douăzeci și șapte de mucenici; Sfântului Cuvios Teodosie, egumenul Lavrei Grotelor din Kiev.

Viața Sfântului Cuvios Irodion

S-a născut în anul 1821 în București. A primit la botez numele de Ioan. La 20 de ani devine frate în Mânăstirea Cernica. Pe data de 3 decembrie 1846 primește îngerescul chip al călugăriei sub numele de Irodin.

În anul 1850, toamna, starețul Calinic este hirotonit spiscop la Râmnicu Vâșcea. Acesta a luat cu el câțiva dintre călugării de la mânăstire, printre care și pe Irodion. În anul 1854 îl numește stareț al schitului Lainici. Timp de 41 de ani a păstorit, cu mici pauze între anii 1854-1900. După ce duhovnicul trece în cele sfinte, Irodion trece și el din ucenic șa duhovnic al Sfântului Calinic. A trecut la cele veșnice pe 3 mai 1900.

7 ani mai târziu, starețul Teodosie Popescu cere episcopului Râmnicului să-l dezgroape pe Irodion. După ce i-au făcut slujba înmormântării l-au pus la loc în pământ. La mormântul său se făceau minuni. Duhurile rele se alungau și demonizații se vindacau. Părintele Visarion Toia a dezgropat moaștele a doua oară în anul 1930. A pus moaștele într-un sicriu mai mic. A săpat o groapă mai mică sub groapa mare în care fusese pus până atunci. A pus acolo micul sicriu cu osămintele Sfântului Irodion peste care a pus pământ. În groapa normală care a rămas a pus trupul unui alt părinte pentru a induce în eroare căutătorii de moaște. Toate acestea le-a făcut fără ca nimeni să știe.

În data de 8 aprilie 2009, IPS Părintele Irineu, Mitropolit al Olteniei a primit binecuvântarea de la Preafericitul Daniel să găsească moaștele Cuviosului Irodion. Acesta le-a redescoperit pe 10 aprilie. Moaștele sale au fost așezate într-o raclă de argint.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat în cadrul ședinței din data de 29 octombrie 2010 trecerea Cuviosului Irodion în rândul Sfinților. Ziua sa de prăznuire fiind pe 3 mai, data trecerii sale la Domnul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: