Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 31 august 2020. Mare sărbătoare pentru toți creștinii

Calendar ortodox 31 august 2020. Mare sărbătoare pentru toți creștinii

Așezarea în raclă a brâului Maicii Domnului

Calendar ortodox 31 august 2020. La această dată se sărbătorește Așezarea în raclă a brâului Maicii Domnului. Tot la această dată are loc și pomenirea pentru Înnoirea bisericii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de la Neoria; Sfântul Mucenic Fileort; Sfântul Mucenic Diadoh; Sfintele şapte Fecioare din Gaza; Sfinţii Mucenici Mina, Faust, Andrei şi Iraclie; Sfinţii patru Mucenici din Perga Pamfiliei; Sfinţii trei sute şaizeci şi şase de Mucenici din Nicomidia; Sfântul Aidan episcopul.

Așezarea în raclă a brâului Maicii Domnului, sărbătorită pe 31 august

Această sărbătoare este legată de Adormirea Maicii Domnului, când aceasta a fost așezată în mormânt, dar atunci când au vrut să o mai vadă o dată, trupul acesteia nu mai era acolo. Atunci, Maica Domnului s-a înfățișat lui Toma, celcare dorea să o mai vadă, alături de o ceată de îngeri și i-a dat un brâu, țesut chiar de ea din păr de cămilă.

Brâul a fost așezat în Biserica Adormirea Maicii Domnului din Chalkoprateia, unde nu a fost scos timp de 600 de ani, până când împăratul Leon cel Înțelep s-a rugat stăruitor să scoată brâul pentru ca soția lui bolnavă să se vindece. Zoe s-a lecuit înadată, iar brâul a fost pus la loc de cinste.

Tropar la Praznicul aşezării în raclă a Cinstitului Brâu al Maicii Domnului

Glasul al 8-lea

Născătoare de Dumnezeu pururea Fecioară, Acoperământul oamenilor, Veşmântul şi Brâul Preacuratului tău trup, puternic Acoperământ cetăţii tale ai dăruit prin naşterea ta cea fără sămânţă, Nestricată rămânând. Că întru tine şi firea se înnoieşte şi vremea. Pentru aceasta, te rugăm, pace cetăţii tale dăruieşte şi sufletelor noastre mare milă.

Condac la Praznicul aşezării în raclă a Cinstitului Brâu al Maicii Domnului

Glasul al 2-lea

Pe Născătoarea de Dumnezeu, cea întru rugăciuni și ajutor neadormită, nădejdea cea neschimbată, mormântul și moartea nu o au ținut, căci ca pe Maica Vieții a mutat-o la viață Cel ce S-a sălășluit în pântecele ei cel pururea fecioresc.

Cinstit Brâul tău, care a cuprins pântecele tău cel de Dumnezeu primitor, de Dumnezeu Născătoare, este putere nebiruită cetăţii tale şi vistierie de bunătăţi neîmpuţinată. Căci numai tu Singură ai născut, fiind pururea Fecioară.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: