Redactia.ro
Home » Știri » Calendar Ortodox 4 aprilie. Îl sărbătorim pe Sfântul Iosif, Pomenirea morților

Calendar Ortodox 4 aprilie. Îl sărbătorim pe Sfântul Iosif, Pomenirea morților

Calendar Ortodox 4 aprilie - Pomenirea morților

Calendar Ortodox 4 aprilie. Azi îl pomenim pe Sfântul cuvincios Iosif, scriitorul de cântări. Tot azi este și Pomenirea Morților.

Viața Sfântului Iosif

S-a născut în Sieilia. Părinții săi au fost evlavioși și plini de virtute. După trecerea părinților în neființă, acesta a părăsit Sieilia ajungând în Tesalonic. Aici a primit tunderea în monah. A postit, s-a rugat neîncetat, a cântat psalmi și tot ce a fost nevoie. Piscopul l-a hirotonit preot. Marele Grigorie Decapolitul a fost impresionat de Iosif la venirea sa ăn Tesalonic, astfel l-a invitat la mânăstirea sa din Constantinopol.

În lupta împotriva icoanelor, pe vremea împăratului Leon Armeanul, Iosif a fost trimis la Roma ca să ceară Papei și Bisericii din Roma să lupte pentru Sfânta Ortodoxie. În timpul acestei călătorii el a fost răpit și dus în insula Creta. A fost ținut în închisoare timp de 6 ani. Pentru Iosif chinurile îndurate l-au bucurat căci erau pentru Hristos. De aceea îi aducea neîncetata lauda lui Dumnezeu, tratând cătușele ca pe niște brățări de aur. Leon a fost asasinat în biserică în timp ce asculta Utrenia. Acest episod s-a întâmplat în al șaselea an de închisoare pentru Iosif. Tot atunci, la el în celulă Sfântul Nicolae s-a înfățișat înaintea lui și i-a zis: ”Ridică-te și urmează-mi!” S-a ridicat și s-a trezit de-odată în fața porților cetății Constantinopol. Toată lumea s-a bucurat să-l vadă.

El este cel care a alcătuit canoane și imne pentru slujbele multor sfinți. El avea darul înaintevederii, motiv pentru care Patriarhul Fotie l-a rânduit duhovnic cinului preotesc denumindu-l ca ”om al lui Dumnezeu, un înger în truo și un părinte al părinților”.

Condacul Sfantului Iosif, scriitorul de cantari

„Cel ce esti ca un izvor nedesertat al pocăinței, și datator mângâierii celei fără de sfârșit și adâncime
umilinței Iosife, dă-ne nouă lacrimile pocăinței celei dumnezeiești prin care plâng aici, să dobândim mângâiere de la Dumnezeu, cerșind ajutorul tău Sfinte.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: