Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 4 august 2020. Cei șapte tineri din Efes

Calendar ortodox 4 august 2020. Cei șapte tineri din Efes

Calendar ortodox 4 august 2020

Calendar ortodox 4 august 2020. Marți, 4 august sunt sărbătoriți Sfinții șapte tineri din Efes. Aceștia sunt Maximilian, Exacustodian, Iamvlih, Martinian, Dionsie, Ioan și Constantin.

Cei șapte au fost ostașii împăratului Deciu, fiind torturați din cauza credinței lor.

Tot în această zi sunt prăznuiți Sfântul Mucenic Tatuil, Sfântul Sfințitulului Mucenic Cosma Etolianul și Aducerii moaștelor Cuvioasei Mucenite Evdochia.

Calendar ortodox 4 august 2020. Sfinții șapte tineri din Efes

Cei șapte tineri din Efes, Maximilian, Exacustodian, Iamvliah, Martinian, Dionisie, Ioan și Constantin au fost ostași care au trăit în perioada împăratului Deciu.

Cei șapte au refuzat să ia parte la un festival păgân și s-au rugat lui Dumnezeu ca toți creștinii care erau torturați din cauza credinței lor pentru Dumnezeu, să fie mântuiți.

După ce au auzit că numele lor se află pe lista împăratului pentru a fi pedepsiți, cei șapte tineri s-au ascuns într-o peșteră. De îndată ce împăratul a aflat despre acest lucru, a poruncit ca intrarea peșterii să fie zidită, ca tinerii să moară de foame și de sete.

Creștinii Teodor și Rufin au scris pe două table de plumb viața celor șapte tineri, pentru ca faptele lor să fie ținute minte de cei care vor urma.

Învierea celor șapte tineri din Efes

Dumnezeu a avut grijă de cei șapte și le-a dat somn timp de două sute de ani. Împăratul Teodosie s-a rugat la Dumenzeu să-i descopere adevărul, și ca răspuns niște pastori au luat piatra cu care era zidită intrarea peșterii pentru a face un zid de împrejmuire pentru staulul oilor.

În acea clipă, cei șapte tineri s-au trezit după două sute de ani, și această minune a fost ținut minte de toți oamenii de la acea vreme.

După o săptămână de la Inviere, cei șapte au adormit somnul morții, iar împăratul Teodosie a dorit să și se așeze trupurile lor în racla de aur, dar tinerii i-au cerut într-un vis să fie lăsați în peșteră.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: