Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 4 august 2021. Ce sărbătoresc creștinii ortodocși

Calendar ortodox 4 august 2021. Ce sărbătoresc creștinii ortodocși

Calendar ortodox 4 august 2021.

Calendar ortodox 4 august 2021. În această zi, credincioșii îi vor prăznui pe Sfinții Șapte Tineri, Maximilian, Exacustodian, Iamvlih, Martinian, Dionisie, Ioan și Constantin. Tot pe 4 august sunt sărbătoriți Sfântul Mucenic Tatuil, Sfântul Sfintitului Mucenic Cosma Etolianul și Aducerea moaștelor Cuvioasei Mucenițte Evdochia.

Calendar ortodox 4 august 2021. Ce sărbătoresc creștinii ortodocși

Calendar ortodox 4 august 2021. Sfinții șapte tineri din Efes sunt Maximilian, Exacustodian, Iamvlih, Martinian, Dionisie, Ioan și Constantin. Aceștia au trăit în vremea împăratului Deciu,refuzând să participe la un festival păgân și s-au rugat la Dumnezeu ca toți creștinii care erau chinuiți din cauza credinție, să fie mântuiți. După ce au auzit că numele lor au fost citate aczatelor înaintea împărtatului, cei șapte s-au ascuns într-o peșteră. După ce Deciu a aflat acest lucru, a poruncit zidirea peștererii, pentru ca cei șapte tineri să moară de foame sau de sufocare.

Pentru că faptele lor au fost bune, Teodor și Rufin, doi creștini, au scris pe două table de plumb viața acestora și le-au pus lângă pietrele ce astupau piatra. Dumnezeu a adus somn asupra celor șapte tineri timp de două sute de ani. Ulterior, niște pastori au luat piatra cu care era zidită peștera pentru a face un zid de împrejmuire pentru staulul oilor, iar în acel moment, tinerii s-au trezit. Această minune i-a uimit pe oameni, întărindu-le credința în Dumnezeu. Iamvlih a mers în cetate să cumpere pâine cu bani din timpul domniei lui Deciu, iar la intrarea în oraș, a rămas uimit pentru că a văzut semnul Sfintei Cruci la toate porțile și ușile. Dezorientat, când a dorit să cumpere pâine, vânzătorul a crezut că Iamvlih este posesorul unei comori, pentru că banii purtau chipul unui alt impărat. Auzid despre toate astea, împăratul Teodosie a venit la Efes și a intrat în peșteră și s-a închinat tuturor sfinților. Acesta a vrut să așeze trupurile lor în racle de aur, dar tinerii s-au înfățișat în vis înaintea împăratului și i-au cerut să fie lăsați în peștera în care au adormit întâi.

Rugăciune către Sfinții 7 tineri din Efes

O, preaslăvită minune, încât pretutindeni oamenii o au cunoscut. Deci, și acum, când gânduri negre vin asupra noastră, văzând cum slăbim cu duhul și cum ne descurajăm din lipsa somnului, acestea ne rod și ne macină sufletește, ca un vierme neadormit. Grijile cele apăsătoare, ca niște ulii la pradă, ne covârșesc și nu mai știm ce sunt pacea și odihna încrederii în Dumnezeu. Știm că toate acestea pentru păcatele noastre sunt.

Știm că, pentru puțina noastră iubire de Dumnezeu și de aproapele, în astfel de mâhniri se afundă sufletul nostru. Cu pocăință ne rugăm și cerem ajutorul vostru, Sfinților din Efes, somn binecuvântat și mângâietor, spre pacea sufletului și odihna cea trupească, dăruiți-ne. Izbăviți-ne din gândurile cele rele, iar cu cele bune ne insuflați. Scoateți-ne din grijile cele multe care ne macină și de singură grija mântuirii învățați-ne să ne ținem. Așadar, Sfinților ai lui Dumnezeu, prin ajutorul vostru, luminare și împăcare întru Hristos să găsim și cerul să îl dobândim. Amin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: