Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 5 mai 2021. Cui trebuie să-i spui „La mulți ani!”

Calendar ortodox 5 mai 2021. Cui trebuie să-i spui „La mulți ani!”

Calendar ortodox 5 mai 2021

Calendar ortodox 5 mai 2021. Creștin ortodocșii o vor sărbătorii miercuri, 5 mai, pe Sfânta Mucenița Irina. Astfel, mai multe femeie care poartă numele Muceniței vor fi sărbătorite. Tot în această zi vor fi sărbătoriți Sfinții Mucenici Neofit, Gaie și Gaian, Sfântul Mucenic Efrem și pomenirea icoanei Maicii Domnului „Potirul nesecat”.

Calendar ortodox 5 mai 2021. Sfânta Mucenița Irina

Calendar ortodox 5 mai 2021. În ziua de miercuri, creștin ortodocșii o prăznuiesc pe Sfânta Muceniță ar cărei nume este purtat de mai multe femei. Potrivit Creștin ortodox, când poporul trăia în întuneric și în umbra morții, prin închinarea la idoli păgânești, a început să strălucească lumina sfintei credințe prin propăvăduirea apostolilor. La acea vreme era un împărat cu numele Liciniu, care domnea în cetatea Maghedon. Avea o împărătesă, pe nume Licinia, care a adus pe lume o fetiță, Penelopi. La vârsta de șase ani, micuța le întrecea pe toate cu frumusețea sa, iar tatăl său i-a zidit un stâlp, afară din cetate, într-un loc frumis și deosebit, care avea mai multe camere, toate împodobite cu multă bogăție.

Pe acel stâlp a așezat-o împreună cu 13 fecioare frumoae și a adus acolo pe zeii săi de aur, ca să o păzească pe fiica lui. După ce a închis-o acolo, i-a pus alături o învățătoare pentru a mânca cu ea, dar și un bătrân, ca s-o învețe carte. Șase ani și trei luni a stat închisă, iar tatăl său a venit cu un fiu de împărat pentru a o mărita. Într-o noapte, i-a apărut în vis îngerul lui Dumnezeu care i-a spus: „Penelope, de-acum nu te vei mai numi aşa, ci Irina („pace”), şi vei fi multora scăpare şi adăpostire şi prin tine se vor mântui multe suflete, iar numele tău va fi mare în toată lumea”.

Alegerea sa de a trece la creștinism și l-a înfuriat pe tatăl ei, motiv pentru care a dorit să o supună la diferite torturi. Prin darul lui Dumnezeu, Sfânta Irina îl va converti în chip minunat pe tatăl ei la creștinism. Aceasta a fost suspusă la multe chinuri în vremea a patru împărați, dar a supraviețuit miraculos. Regele Sedechia a îngropat-o până la gât într-o groapă umplută cu șerpi și cu scorpioni, dar îngerul Domnului a păzit-o pe Sfânta fecioară muceniță întreagă.

Torturile la care a fost suspusă Sfânta Irina

Regele a încercat să o taie în două cu fierăstrăul, dar acesta s-a rupt, după care a legat-o de o roată de moară sub o moară de apă și a dat drumul șuvoiului, dar apa nu a curs, ci a stat în loc, iar fecioara a rămas vie și nevătămată. Irina a intrat în cetatea lui Callinicus pentru predicarea Evangheliei, iar regele de atunci, Numerian, a aruncat-o în trei tauri din metal încins. Cu toate astea, Irine nu a murit, iar când a sosit în cetatea Mesembria, a fost omorâtă de regele Sapur, dar Dumnezeu a înviat-o.

Regele și mulți alții din popor, au crezut în Hrisos și s-au botezat. În cele din urmă, Sfânta Mucenița Irina s-a întins într-un sicriu și i-a poruncit lui Apelian să-l închidă. După patru zile, când au deschis sicriul au văzut că trupul Sfintei Irinei nu mai era în el, aceasta fiind proslăvită în veci de Dumnezeu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: