Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 6 februarie 2020. Sărbătoare importantă pentru toți credincioșii

Calendar ortodox 6 februarie 2020. Sărbătoare importantă pentru toți credincioșii

Calendar ortodox 6 februarie 2020. Sărbătoare importantă pentru toți credincioșii

Calendar ortodox 6 februarie 2020. Sărbătoare importantă pentru toți credincioșii. Joi, 6 februarie sunt prăznuiți Sfinții Ier. Vucol, episcopul Smirnei și Fotie, patriarhul Constantinopolului și Sfțntul Cuvios Varsanufie cel Mare.

Calendar ortodox 6 februarie 2020. Sărbătoare importantă pentru toți credincioșii

Potrivit Creștin Ortodox, pe 6 februarie sunt sărbătoriți Sfinții Ierarhi Vucol, episcopul Smirnei și Fotie, patriarhul Constantinopolului și Sfțntul Cuvios Varsanufie cel Mare.

Sfântul Ierarh Vucol a trăit pe vremea Sfinților Apostoli, și a fost hirotonit episcop de Sfțntul Apostol și Evanghelist Ioan, care l-a așezat în marea cetate a Smirnei.

Înainte de moartea sa acesra a lăsat urmas în locul lui pe fericitul Policarp. Pe mormântul său a crescut un copac, cu ale cărui fructe erau vindecaţi bolnavii.

În această zi este pomenit şi Sfântul Ierarh Fotie. Acesta a fost hirotonit episcop în sfânta zi a Naşterii Domnului, în anul 857.Sfântul Fotie a scris multe cărţi deosebit de însem­nate pentru viaţa Bisericii, cărţi cu caracter învăţătoresc, juridic şi literar. DIntre care sunt amintite Mistagogia Duhului Sfțnt și Amfilohia.

Sfântul Cuvios Varsanufie cel mare, 6 februarie 2020

Sfântul Varsanufie cel Mare şi Ioan Profetul, ucenicul acestuia, au trăit în secolul al VI-lea, în timpul domniei împăratului Iustinian I (483-565). Au dus o viaţă ascetică în mănăstirea Avvei Serid din Palestina, lângă oraşul Gaza, Cei doi au explicat necesitatea călăuzirii spirituale şi a supunerii faţă de un duhovnic.

Acesta a ales calea monahală de tânăr, vindecând suferințele trupești și sufletești ale ucenicilor săi. Ei atrag atenţia şi asupra faptului că este primejdios pentru un părinte duhovnicesc să nu dea atenţie propriei mântuiri. Și să se concentreze în exclusivitate asupra rolului său de povăţuitor spiritual.

Sf. Varsanufie cel Mare a trăit mai mult decât discipolul şi prietenul său dar a îmbrăţişat tăcerea refuzând să mai dea răspunsuri oamenilor.

Se spune că era unul din acei puţini pentru care ţinea Dumnezeu lumea în timpul său, fiind supranumit „Marele Bătrân”. A trecut la Domnul pe la anul 540, în chip minunat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: