Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 7 iulie 2024. Sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși

Calendar ortodox 7 iulie 2024. Sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși

Pe 7 iulie 2024, creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Muceniță Chiriachi. În aceeași zi, sunt prăznuiți și Sfântul Cuvios Toma din Maleon, Sfântul Cuvios Acachie de la Scara, Sfinții Mucenici Peregrin, Sfântul Mucenic Evstatie, Sfântul Policarp cel Nou și Sfântul Evanghel.

Viața Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi

Sfânta Chiriachi a trăit în timpul împăratului Dioclețian, cunoscut pentru persecuțiile împotriva creștinilor. Născută din părinți creștini, Dorotei și Evsevia, ea a venit pe lume într-o duminică, motiv pentru care părinții i-au dat numele Chiriachi, care în greacă înseamnă „duminică”.

Chiriachi a refuzat numeroase cereri în căsătorie, afirmând că ea este logodită cu Mirele Ceresc și că dorește să rămână fecioară. Unul dintre pretendenții respinși a raportat împăratului că ea este creștină. În urma acestei dezvăluiri, Sfânta Chiriachi a fost supusă la numeroase chinuri. În ciuda suferințelor, ea a fost vindecată în mod miraculos de un înger. Această minune a determinat mulți păgâni să creadă în Hristos și să accepte moartea mucenicească.

Martiriul Sfintei Chiriachi

În fața persecuțiilor, Sfânta Chiriachi a rămas fermă în credința sa, răspunzând cu curaj ighemonului care o tortura:

„Vezi bine că nicicum nu mă poți întoarce de la credința mea. Căci dacă mă arunci în foc, înainte de mine Cei Trei Tineri în foc au fost aruncați și prin credință s-au mântuit; iar dacă mă arunci la fiare, înainte de mine marele Daniil Prorocul la fiare a fost aruncat, dar prin credință s-a mântuit; iar dacă mă arunci în mare, înainte de mine Iona Prorocul a fost în pântecele chitului trei zile și trei nopți și prin credință s-a mântuit; dacă tăișului sabiei mă dai, înainte de mine Cinstitul Botezător Ioan sabiei a fost dat și credința lui l-a mântuit. Căci pentru mine viața este a muri pentru Hristos”.

Sfinții prăznuiți pe 7 iulie

Sfântul Cuvios Toma din Maleon

Sfântul Cuvios Toma a fost un părinte duhovnicesc care a trăit în rugăciune și ascetism pe Muntele Maleon. Viața sa dedicată lui Dumnezeu a fost un exemplu de sfințenie pentru toți cei care l-au cunoscut.

Sfântul Cuvios Acachie de la Scara

Sfântul Acachie este cunoscut pentru viața sa monahală exemplară și pentru învățăturile sale spirituale. El a fost un model de smerenie și ascetism pentru monahii din generația sa și pentru cei care l-au urmat.

Sfinții Mucenici Peregrin, Evstatie și Policarp cel Nou

Acești sfinți mucenici au suferit pentru credința lor în Hristos, fiind martirizați în diverse perioade de persecuție. Prin jertfa lor, au mărturisit credința creștină și au întărit comunitățile de credincioși din vremea lor.

Sfântul Evanghel a fost un părinte duhovnicesc care a trăit o viață sfântă, dedicată lui Dumnezeu. El a fost cunoscut pentru înțelepciunea sa și pentru capacitatea sa de a ghida pe cei care căutau să-și întărească credința.

Sărbătorirea sfinților și rememorarea vieților lor pline de credință și sacrificiu au un rol esențial în întărirea spirituală a creștinilor ortodocși. Aceste sărbători ne amintesc de puterea credinței și de exemplul de sfințenie pe care sfinții ni-l oferă.

Sărbătorile dedicate sfinților ne oferă ocazia de a reflecta asupra propriei noastre vieți și asupra modului în care putem trăi cu credință și devotament. Ele ne inspiră să ne apropiem de Dumnezeu și să urmăm calea sfințeniei, indiferent de încercările și dificultățile pe care le întâmpinăm.

Pe măsură ce ne amintim de viețile sfinților prăznuiți pe 7 iulie, să ne străduim să trăim cu aceeași dedicare și curaj în credința noastră, având în vedere că fiecare dintre noi este chemat să fie un martor viu al iubirii și harului lui Dumnezeu în lume.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: