Redactia.ro
Home » Știri » Calendar Ortodox 7 iunie 2023. Ce sfinți sunt sărbătoriți miercuri de către credincioșii români

Calendar Ortodox 7 iunie 2023. Ce sfinți sunt sărbătoriți miercuri de către credincioșii români

GALERIE FOTO (2)

Ziua de 7 iunie 2023 este una de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși. Aceștia sărbătoresc patru sfinți importanți, însă unul dintre ei are o poveste de-a dreptul emoționantă.

Calendar Ortodox Miercuri, 7 iunie 2023

Sfântul Sfinţit Mucenic Teodot, Sfântul Mucenic Zenaida, Sfânta Cuvioasă Sebastiana și Sfântul Cuvios Antim sunt cele patru personalități importante pe care creștinii le sărbătoresc miercuri. Totuși, cel care a ieșit cel mai mult în evidență este nimeni altul decât Sfântul Teodot, care a pătimit multe de-a lungul vieții sale pe pământ.

Sfântul Sfințit Mucenic Teodot a trăit în secolul al IV-lea și a fost Episcop al Ancirei în timpul domniilor lui Dioclețian și Maximian. În timpul vieții sale, acest sfânt a rămas cunoscut pentru grija și respectul său față de cei care au pierit în numele credinței lor în Hristos, asigurându-se că trupurile lor erau înmormântate în conformitate cu ritualurile creștine.

Pe lângă aceasta, Sfântul Teodot a fost binecuvântat cu darul facerii de minuni. Prin puterea rugăciunii sale, el a avut capacitatea de a vindeca bolile trupești și a adus multe suflete înapoi la viață, salvându-i de la moarte. Aceste minuni și haruri divine au impresionat mulți oameni din vremea sa și au întărit credința lor în Dumnezeu.

Cu toate acestea, vestea despre faptele minunate ale Sfântului Teodot nu a rămas ascunsă de urechile împăratului Dioclețian. Îngrijorat că popularitatea și credința în acest sfânt ar putea slăbi autoritatea sa, Dioclețian a emis un ordin pentru prinderea și închiderea sa.

Sfântul Teodot a fost supus presiunilor și torturii în încercarea de a-l determina să renunțe la creștinism și să se închine zeilor păgâni. Cu toate acestea, sfântul a rămas ferm în credința sa și nu a cedat în fața amenințărilor și torturii. În cele din urmă, pentru curajul și credința sa neclintită, Sfântul Teodot a fost condamnat la decapitare. Astfel, la data de 7 iunie, Sfântul Mucenic Teodot a fost încoronat cu cununa muceniciei pentru jertfa sa supremă în numele credinței creștine.

Sfântul Mucenic Teodot, sărbătorit pe 7 iunie 2023
Sfântul Mucenic Teodot, sărbătorit pe 7 iunie 2023

Rugăciune către Sfântul Mucenic Teodot

„Ca pe uscat umblând Israel, cu urmele prin adânc, pe prigonitorul Faraon văzându-1 înecat, a strigat: lui Dumnezeu cântare de biruință să-I cântăm.

Soarele cel înțelegător, avându-te pe tine la înălțimea Bisericii Sale stea luminată de Dumnezeu, tot pământul l-a luminat, cu strălucirile chinurilor tale, fericite.

Din vârsta tinereților fiind dat lui Dumnezeu, Sfinte Sfințite Mucenice Teodot, lămurit ți-ai luminat sufletul cu virtuți date de Dumnezeu și ai împodobit lumea cu cinstitele tale chinuri. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.

Vestitul mucenic înțelegând mrejele înșelăciunii întinse pe pământ, umbla pretutindenea întărind prin har și cu învățături sufletele credincioșilor. Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Din prisosul milostivirii plecând ceruri, S-a pogorât Fiul lui Dumnezeu și S-a întrupat din Tine, Preacurată, ca să mântuiască pe oameni de înșelăciunea șarpelui”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: