Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 7 mai 2020. Mare sărbătoare pentru credincioși!

Calendar ortodox 7 mai 2020. Mare sărbătoare pentru credincioși!

Crucea Sfântă

Calendar ortodox 7 mai 2020. Ziua de 7 mai reprezintă un motiv de sărbătoare pentru credincioși. În fiecare an, este prăznuită Arătarea semnului Sfintei Cruci la Ierusalim. Tot în această zi sunt pomeniți și Sfântul Acachie, Sfântul Codrat, Sfinții Rufin și Satornin, Sfântul Ioan Psihaitul și Sfântul Maxim.

Arătarea semnului Sfintei Cruci la Ierusalim

După ce a murit Sfântul Mare Constantin, s-s făcut un semn minunat în Sfânta Cetate a Ierusalimului, în Duminica Cincizecimii când se pogorăște Duhul sfânt.

După șapte zile în al treilea ceas s-a arătat pe cer cinstita Cruce a Domnului, care strălucea mai mult decăt razele soarelui. Acel semn al Sfintei Cruci a stat deasupra muntelui Golgota, unde Iisus Hristos a fost răstignit, și s-a lungit până la muntele Eleonului.

Toată populația Ierusalimului s-a speriat și au alergat cu mare umilință către sfânta Cruce. Oameni de toate vârstele premăreau pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul născut Dumnezeu adevărat din Dumnezeu Cel adevărat.

Cei necredincioși și hulitorii Domnului, au fost rușinați după ce au văzut cât de mare este puteare lui Dumnezeu.

După această întâmplare, patriarhul Ierusalimului a scris o scrisoare către împăratul Constantin spunându-i să creadă în Dumnezeu.

Semnificația crucei

Crucea este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai importante simboluri ale creștinismului. Pe timpuri, crucea era cea pe care condamnații erau răstigniți.

Iisus Hristos răstignit a devenit pentru creștini obiectul sfânt și dătător de viață. Așadar, pentru creștini ortodoxi, crucea înseamnă și simbolul răscumpărării omului și obiect de cult.

Creștinii văd lemnul crucii pe care a fost răstignit Domnul Iisus Hristos și jertfa sfințitoare a lui Hristos.

Crucea în Vechiul și Noul Testament

Sfânta Tradiție și Sfânta Scriptură ne arată că în Vechiul Testament crucea înseamnă pomul vieții, care a răsărit pe pământ, alături de pomul cunoștinței binelui și răului.

Noul Testament că această cruce este altarul divin real și istoric al creștinismului, altar pe care Iisus Hristos s-a dus jertfă ca să ridice păcatele multor persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: