Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 7 septembrie 2020. Ce mari sfinți sunt sărbătoriți

Calendar ortodox 7 septembrie 2020. Ce mari sfinți sunt sărbătoriți

Cuvioşii Simeon şi Amfilohie de la Pângăraţi

Calendar ortodox 7 septembrie 2020. Este mare sărbătoare pentru ortodocși, fiind cinstiți în această zi Sfinții Cuvioşi Părinţi Simeon şi Amfilohie de la Pângăraţi.

Tot la această dată, sunt pomeniți și Sfinţii Mucenici Urban, Teodor, Medimn şi cei împreună cu ei, optzeci de preoţi şi diaconi; Sfântul Sfinţit Mucenic Avda, episcop de Hormizd (Persia); Arătarea Sfântului Apostolul Petru împăratului Iustinian.

Viața Sfinților Cuvioşi Părinţi Simeon şi Amfilohie de la Pângăraţi

Sfântul Părinte Simeon

A fost iubitor al credinței încă de mic, așa că a  ajuns de la o vârstă fragedă la mănăstire. După ceva timp petrecut acolo, el a primit aprobare din partea eugumenului să plece de acolo în sihăstrie, iar el s-a retras în apropierea Bistriței. El a primit de la Dumnezeu darul vindecării, astfel că mulți credincioși veneau la chilia lui pentru a le îndepărta bolile.

Sfântul Părinte Amfilohie

S-a născut în nordul Moldovei și a plecat la mănăstire de tânăr.  Ea a intrat frate la Mănăstirea Moldovița. În 1508 a ajuns la Pângăraţi, iar el a fost cel care a condus o oaste timp de 56 de ani. A avut o vedenie de la Dumnezeu prin care acesta i-a spus că trebuie să se retragă la Mănăstirea Moldovița. Și-a petrecut restul zilelor acolo.

Troparul Sfinţilor Cuvioşi Părinţi Simeon şi Amfilohie de la Pângăraţi, glasul al 3-lea:

Cuvioşilor Părinţi Simeon şi Amfilohie, cei ce aţi luminat pădurile Carpaţilor cu rugăciunile voastre şi aţi umplut de mireasmă duhovnicească toată valea Bistriţei, sfetnici de taină ai voievozilor şi făclii luminoase ale călugărilor şi credincioşilor evlavioşi, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi, cei ce săvârşim cu dragoste sfântă pomenirea voastră!

Condacul 1

Apărătorilor noştri şi grabnic rugători către Dumnezeu, iubitorilor de nevoinţe, degrabă ajutători, Cuvioşilor Părinţi Simeon şi Amfilohie, acum, din suflet cântare de laudă să le aducem noi, zicând: Bucuraţi-vă, Cuvioşilor Părinţi, rugători către Dumnezeu pentru sufletele noastre!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: