Redactia.ro
Home » Știri » Calendar Ortodox 8 aprilie 2020. Pomenirea Sfinților Apostoli Irodion, Agav și Ruf

Calendar Ortodox 8 aprilie 2020. Pomenirea Sfinților Apostoli Irodion, Agav și Ruf

Calendar Ortodox 8 aprilie 2020. Pomenirea Sfinților Apostoli Irodion, Agav și Ruf. Toți fac parte din cei 70 aleși de Domnul. Dfântul Petru îi amintește în diferitele sale epistole.

Cine este Sfântul Irodion

Sfântul Irodion a fost o rudă a Sfântului Apostol Pavel așa cum ni se arată în scrieri. A fost pus episcop al Neopartiei de către rude. A întos mulți elini prin sfânta lui învățătură la Hristos și a avut mult de suferit din cauza evreilor. Aceștia l-au supus la numeroase torturi: unii îl băteau, alții îi sfărâmau gura cu pietre în timp ce ceilalți îl băteau cu lemne peste cap. După aceea a fost înjunghiat cu un cuțit și lăsat aproape mort într-o baltă de sânge. Sfântul Irodion a mers împreună cu Sfântul Apostol Pavel la Roma. Acolo și-a găsit sfârșitul. A fost decapitat împreună cu mai mulți creștini în aceeași zi în care a rost răstignit și Sfântul Apostol Petru.

Cine este Sfântul Agav

Sfântul Agav avea darul prorociei. Două dintre spusele sale sunt trecute în Faptele Apostolilor. Prima ar fi o foamete mare în întreaga lume care s-a împlinit în vremea împăratului Cezar Claudius (cf. Fapte 11:28). Cea de-a doua s-a întâmplat când s-a întâlnit cu Sfântul Apostol Pavel în Cezareea. Agav i-a luat brâul și s-a legat cu el în jurul mâinilor și piciorelor, mai apoi i-a spus: ”Pe bărbatul al căruia este acest brâu, așa îl vor lega iudeii la Ierusalim și-l vor da în mâinile neamurilor (Fapte 21: 11).”

Sfântul Ruf a fost Episcop în cetatea Tebei din Grecia. Sfântul Pavel îl pomenește, zicând: ”îmbrățișați pe Ruf, cel ales întru Domnul (Romani 16: 13).” Sfântul Apostol Asincrit se pomenește în aceeași Epistolă a lui Pavel către Romani, că a fost episcop în Iraclea, în părțile Asiei. Despre Sfântul Apostol Falegont se pomenește în aceeași Epistolă că a fost episcop în Maratoni, cetatea Frachiei. Despre Sfântul Apostol Ermie se pomenește în aceiași epistolă, că a fost episcop în Dalmatia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: