Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 2020. Pe ce dată cad Floriile și Paștele

Calendar ortodox 2020. Pe ce dată cad Floriile și Paștele

Floriile 2020

Calendar ortodox 2020. Ca în fiecare an, credincioșii din România sărbătoresc Floriile, care pică în duminica de dinaintea Paștelui. Așadar, Floriile la ortodocși este pe 12 aprilie, iar la catolici pe 5 aprilie.

Floriile în 2020

Floriile sau Duminica Stâlpilor este una dintre cele mai importante sărbători religioase din cursul anului. Floriile semnifică intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, pe un asin, întâmpinat cu numeroase flori, cu ramuri de măslin și de mii de oameni.

Duminica Floriilor reprezintă singura dată în care Iisus Hrisor a acceptat să fie strigat ca împărat.

În trecut, Floriile erau numite și Duminica Aspiranților, deoarece în această zi catehumenii erau chemați la episcop, pentru a-i boteza, iar acesta le dădea să înveșe Simbolul credinței.

În seara de Florii, bisericile vor începe frumoasele slujbe ale deniilor din săptămâna Sfintelor Patimi, și tot în aceeași vor fi sărbătoriți persoanele cu nume de flori.

Tradiții de Florii

Una dintre cele mai cunoscute tradiții de Florii este aceea a ramurilor de salcie. Credincioșii duc dimineață ramurile de salcie la biserică, unde vor fi sfințite de către preot. După terminarea slujbei, fiecare credincios va lua o crenguță de salcie acasă. Salcia se consideră a avea puteri nemaibănuite și pe timpul unei boli, salcia te va ajuta.

Povestea spune că Fecioara Maria s-a rugat de toate buruienile în timpul în care Mântuitorul era răstignit să o ajute să-și continue drumul, dar salcia a fost singura care a ajutat-o.

Așadar, Maica Domnului a binecuvântat salcia ca oamenii să ducă la biserică.

De asemenea, în unele regiuni, de Florii, se coc pâini de grâu pentru toți membrii familie, iar forma pâinii variază în funcție de vârsta fiecăruia.

Un alt obicei este acela ca fetele fiarbă la miezul nopții, apă cu busuioc și să se spele cu ea pe cap a doua zi pentru a avea păr frumos și strălucitor.

Superstiții de Florii

În ziua de Florii sunt superstiții de cum va fi vremea de Paște sau cum va fi vremea pe timpul verii. Se spune că așa cum va fi vremea de Florii așa va fi și de Paști.

O altă superstiție este acea legată de plantarea pomilor. Potrivit legendelor, se spune să nu se planteze copaci în săptămâna de dinaintea Floriilor deoarece nu vor face fructe.

Mai mult, se spune că dacă te speli pe cap în ziua de Florii vei albii și vei îmbătrâni mult mai devreme.

Când pică  Paștele anul acesta?

Paștele este o sărbătoare importantă pentru toți credincioșii, și în jurul căreia sunt fixate alte sărbători, precum Floriile sau Rusaliile.

Astfel, Paștele este sărbătorit în fiecare an, în duminica imediat după următoarei lunii pline de după echinocțiul de primăvară.

Anul acesta, Paștele Ortodox se sărbătorește pe 19 aprilie, iar Paștele Catolic pe 21 aprilie 2020.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: