Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 9 octombrie 2024. Ce rugăciune puternică trebuie să rostești pentru alinarea durerilor trupești

Calendar ortodox 9 octombrie 2024. Ce rugăciune puternică trebuie să rostești pentru alinarea durerilor trupești

Pe data de 9 octombrie 2024, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Apostol Iacob al lui Alfeu, unul dintre cei 12 apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos. Sfântul Iacob este amintit nu doar pentru rolul său esențial în propovăduirea Evangheliei, dar și pentru puterea sa tămăduitoare, fiind considerat unul dintre marii sfinți vindecători din calendarul ortodox.

Cine a fost Sfântul Iacob al lui Alfeu

Sfântul Iacob al lui Alfeu, fratele Sfântului Apostol Matei, a fost un apostol devotat, care a răspândit credința creștină în sudul Palestinei și în Egipt. În urma propovăduirii sale pline de dragostea și înțelepciunea lui Hristos, mulți păgâni au ales să îmbrățișeze credința, fiind astfel botezați în numele Mântuitorului. De asemenea, el a avut o contribuție semnificativă în construirea bisericilor și în hirotonirea preoților și episcopilor, asigurând astfel continuitatea credinței în zonele în care a predicat.

Tradiția ne spune că Sfântul Iacob a fost martirizat, fiind răstignit pe cruce de păgâni, fapt ce subliniază dedicarea sa totală pentru credința în Hristos. Dar nu doar în viață a fost un exemplu de virtute și curaj, ci și după trecerea la cele veșnice, când sfintele sale moaște au fost izvor de vindecare pentru numeroși credincioși.

Sfântul Apostol Iacob al lui Alfeu este cinstit pentru harul său de a vindeca bolile și de a alunga duhurile necurate. De-a lungul vieții sale, numeroase minuni de vindecare au fost atribuite rugăciunilor și intervenției sale divine. Chiar și după moarte, Sfântul Iacob a rămas un sprijin pentru credincioși, fiind chemat în rugăciuni pentru ajutor în suferință și boală.

Calendarul ortodox îl amintește nu doar ca un apostol al Mântuitorului, ci și ca unul dintre marii mijlocitori ai oamenilor, cărora le oferă alinare sufletească și trupească prin rugăciune. Credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Iacob pentru viața sa plină de sacrificiu și pentru devotamentul său față de propovăduirea Evangheliei, recunoscându-i rolul esențial în răspândirea credinței creștine.

Rugăciune către Sfântul Apostol Iacob al lui Alfeu

Credincioșii care doresc să se roage Sfântului Iacob al lui Alfeu o pot face prin rugăciuni speciale, cerându-i mijlocire și ajutor înaintea lui Dumnezeu. Iată o rugăciune adresată Sfântului Apostol:

Apostole Sfinte Iacov, roagă pe Milostivul Dumnezeu, ca să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre.

Stih: Sfinte Apostole Iacov, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Mână dă-mi, de Dumnezeu văzătorule, ucenice al lui Hristos, Apostole Iacov, mie celui ce încep a lăuda cinstit praznicul tău; străluceşte-mi şi luminea­ză-mi inima, cu rugăciunile tale.

Stih: Sfinte Apostole Iacov, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu repejunile Dumnezeieştii înţelepciuni fiind adăpat, râu ai ieşit, ca din Raiul desfătării şi ai adăpat cu adevărat faţa pă­mântului cu curgerile dreptei credinţe, preaînţelepte.

Stih: Sfinte Apostole Iacov, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu preasfinţită ceată a uceni­cilor lui Hristos te-ai unit, Sfinte Apostole Iacov, împlinind numărul celor doisprezece; cu care împreună stând înaintea Stăpânului, adu-ţi aminte de noi.

Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

Pe tine, Preasfântă Fecioară, Domnul, Cel Ce a întins cerul şi a întemeiat pământul, Cer Pământesc nouă te-a arătat, Cel Ce a ieşit din tine cu Trup.

Stih: Sfinte Apostole Iacov, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Luând învederat harul Dumnezeiescului Duh, te-ai arătat celor dintru întune­ric, ca un Luceafăr de diminea­ţă, cuvioase părinte, vestind tuturor arătarea Soarelui Celui Înţelegător.

Stih: Sfinte Apostole Iacov, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Piciorul tău a stat arătat în­tru îndreptare, fericite, lângă Împăratul Cel Preabun şi Drept, săltând, foarte bucurându-se şi umblând pe cărarea cea cerească.

Stih: Sfinte Apostole Iacov, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Pe Fiul lui Dumnezeu, Cel fără de început, Care a făcut toate cu Dumnezeiască Putere, Cel mai Adevărat Învăţător de Taine L-ai avut, Sfinte Apostole Iacov, îndrep­tându-te pe tine la Cunoştinţa Cea Adevărată.

Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

Marie, Nădejdea tuturor ce­lor ce nădăjduiesc spre tine, care ai născut pe Cuvântul, Cel Ce S-a Întrupat pentru noi, scapă-ne de feluri de ispite şi de nevoi, Preacurată. Amin.

Rugăciunile dedicate Sfântului Iacob al lui Alfeu sunt recitate pentru a cere întărire spirituală, luminarea sufletului și alinarea durerilor trupești. Ele exprimă dorința credincioșilor de a urma calea dreaptă a credinței, îndrumată de apostolul care a propovăduit cuvântul Mântuitorului Hristos.

Moștenirea lăsată de Sfântul Iacob al lui Alfeu este una de credință puternică și de jertfă, demonstrând cum dragostea față de Hristos poate schimba destinele și viețile oamenilor. El a fost nu doar un apostol al Evangheliei, ci și un exemplu de slujire și sacrificiu, fiind considerat un adevărat pilon al Bisericii.

Credincioșii care îi cer mijlocirea se simt apropiați de spiritul său tămăduitor, căutând alinare în rugăciune și sprijin în fața dificultăților vieții. De-a lungul timpului, rugăciunile către Sfântul Iacob au fost considerate a avea o mare putere de vindecare, motiv pentru care el este amintit cu mare respect și recunoștință în fiecare an, pe data de 9 octombrie.

Ortodoxia păstrează cu sfințenie amintirea și învățăturile acestui apostol, care, prin harul său, continuă să aducă mângâiere și vindecare celor care îl cinstesc și îi cer ajutorul. Sărbătoarea Sfântului Iacob al lui Alfeu rămâne o ocazie de reflecție asupra vieții sale exemplare și a sacrificiului făcut pentru credință.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: